Összes oldalmegjelenítés

2019. január 8., kedd

Tej, tojás és cukormentes kuglóf(vegán)

Tej, tojás és cukormentes kuglóf

Hozzávalók:
15 deka teljes kiőrlésű liszt
35 deka durumliszt
5 deka őrölt zabpehely
10 deka nyírfacukor
1 evőkanál lenmagliszt+ 1 deci víz
3,2 deci mandulatej+ 1 teáskanál nádcukor
4 deka friss sütőélesztő
5 deka olvasztott kókuszmargarin ! 5deka hideg a kuglófformát megkenni
2 evőkanál natúr kakaópor+ 5 deka nyírfacukor

A mandulatejet meglangyosítottam, belekevertem a teáskanál nádcukrot, és belemorzsoltam az élesztőt. Míg felfutott, addig a lenmaglisztet leáztattam a deci vízben  (ez a tojáspótló).
A liszteket, őrölt zabpelyhet, 10 deka nyírfacukrot szárazon összekevertem, majd közepébe mélyedést csináltam, és ebbe öntöttem a felfutott élesztőt, valamint a leáztatott lenmaglisztet. Fakanállal összekevertem, és elkezdtem dagasztani. Amikor már elég jól összeállt a tészta, beledoloztam az olvasztott margarint. Mikor összeállt labdává, lefedve meleg helyre tettem kelni 40 percre.
miután megkelt, kétfelé vettem, és egyik felébe belegyúrtam a kakaóport meg az 5 deka nyírfacukrot. Ezután kókuszmargarinnal kikent kuglófformába tettem a tésztát úgy, hogy felváltva csíptem a fehérből is, barnából is és vegyesen. 
A formában ismét kelesztettem 40 percig, mire lejárt az ideje, előmelegítettem a sütőt 180 fokra, és betettem sülni. Összesen fél órát sütöttem, az utolsó 20 percben letakartam a tetejét. A formában hagytam langyosra hűlni.
 
Kisült kuglóf
     
Kiborítottam a formából

Langyosan már szeleteltem is. Lehet hozzá kínálni lekvárt, vagy meghinteni porcukorral, de anélkül is nagyon finom volt. 
Persze nem egészen olyan az állaga, vagy az íze, mint a hagyományos alapanyagokból, de tényleg finom volt, és hát az unokám ételallergiája miatt mi már hozzá is szoktunk. Ebből a kuglófból cukorbeteg ismerősömnek is vittem.
 

A receptet, melyet apróbb változtatásokkal megsütöttem -  Itt találtam - köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...