Összes oldalmegjelenítés

2018. szeptember 12., szerda

Mandulás-szilvás lepény

Mandulás-szilvás lepény

Egy végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető szilvás süteményt sütöttem.
Hozzávalók.
3 tojás 
25 deka porcukor
25 deka liszt 
1 cs. sütőpor
1 kisebb citrom lereszelt héja
1 deci étolaj
12 drab szilva
1 marék szeletelt mandula
A  megmosott szilvák magját eltávolítottam, és negyedeltem.
A tojásokat a porcukorral habosra kevertem, beledolgoztam az olajat, a reszelt citromhéjat, majd a lisztet - mindent elektromos habverővel kevertem. Kicsit sűrűnek találtam a tésztát, ezért egy kanál tejföllel hígítottam. a piskótatésztánál kicsit sűrűbb, a kalácstésztánál kicsit hígabb legyen az állaga!
Sütőpapírral bélelt 25x25 centis sütőformába öntöttem a masszát, és a negyed szilvákkal kiraktam a tetejét. Végül rászórtam a mandulaszeleteket, és mehetett a 175 fokra előmelegített sütőbe, ahol közel 1 óra alatt sült szép pirosra. 
           
Sütés előtt
          
Kisült a mandulás- szilvás lepény
Kicsit kalács jellege van kinézetre. Tálaláskor megszórható porcukorral.
          


Receptet Itt találtam, köszönöm szépen! 😍

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...