Összes oldalmegjelenítés

2018. július 31., kedd

Keksz ételallergiás személynek

Rizslisztes, maltitolos keksz

Ételellergiás személynek sütöttem "útravaló" kekszet. Megkaptam egy listát, mi az amit fogyaszthat, mi az amitől tartózkodnia kell. A lista alapján nem tudom besorolni az ilyen-olyan "mentes" diétákba, mert ez még azoktól is mentesebb...😌  Elég sok fejtörés, meg különféle reform boltokba szaladgálás után összehoztam ezt a kekszreceptet.

Hozzávalók:
  • 40 deka rizsliszt (+ a szóráshoz)
  • 20 deka laktózmentes margarin
  • 20 deka maltitol
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 1 kevés só
  • 2 db tojássárgája
  • fél deci sűrített rizstej
  • A hozzávalókat csak össze kell keverni, majd tésztává gyúrni. Ha nem akar összeállni, a sűrített rizstejből adjunk még hozzá. A tésztát 2 órára hűtőbe tettem, majd vizes kézzel diónyi golyókat formáltam belőle, melyeket egymástól 3 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd villával mindegyiknek a tetejét megnyomkodva koronggá lapítottam. Előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc alatt sült meg. Ebből az adagból nekem 2 nagy tepsivel lett, összesen 40 darab.

2 megjegyzés:

  1. Nem semmi feladat volt, de neked nincs lehetetlen. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy Zsuzsa! :) Nagyon igyekszem, mert ez hosszadalmas diéta lesz közeli családtagnak...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...