Összes oldalmegjelenítés

2018. június 7., csütörtök

Zabpelyhes-meggyes morzsasüti

Zabpelyhes-meggyes morzsasüti

Hozzávalók(tészta):
500 ml zabpehely(apró szemű)
375 ml  liszt(teljes kiőrlésű)
3 csapott tk szódabikarbóna
2 00 ml olvasztott vaj
1 pohár barna nádcukor
2 ek citromlé
Töltelék:
60 deka magozott meggy
10 deka cukor
2 tk őrölt fahéj
2 ek étkezési keményítő
fél deci víz
Először a tölteléket készítettem el.
A magozott meggyre rászórtam a cukrot, összekevertem és negyed órát állni hagytam, hogy engedjen levet. Majd tűzre tettem, és forrás után 4-5 percig főztem. A vízben elkevertem a keményítőt, ráöntöttem a meggyre és besűrítettem. Amíg hűlt, elkészítettem a tésztát.
Az olvasztott vajat kimértem és hagytam hűlni. Mikor már csak langyos volt, elkevertem benne a cukrot, míg elolvadt. A lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát szárazon összevegyítettem, majd a cukros vajhoz öntöttem és fakanállal összeállítottam a tésztát. Hozzádolgoztam a citromlevet is. Nem egynemű tésztát kapunk - kicsit forgács jellegű.
Egynégyszögletes 24x24centis sütőforma alját sütőpapírral kibéleltem, és a fele tésztát az aljára egyenletesre elnyomkodtam.
Ráterítettem a már csak langyos meggytölteléket, a többi tésztát pedig igyekeztem egyenletesen rámorzsolni a tetejére. Előmelegített 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöttem, félidőben letakartam a tetejét.
A formában hagytam kihűlni, langyosan metéltem kockára.

Nagyon finom volt, és nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető! 😋

Az eredeti recept Itt volt (köszönet érte), de én némileg módosítottam rajta.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...