![]() |
Meggyes muffin diabetikusan |
Hozzávalók:
250g magozott meggy, (friss, mirelit, vagy befőtt)
260g durumliszt, vagy ch csökkentett
2 ½ tk sütőpor,
½ tk szódabikarbóna,
1 tojás,
120gramm nyírfacukor,
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin,
260gramm tej, joghurt, vagy tejszín
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffinsütőt kivajazzunk, vagy amennyiben papírkosárkákat használunk, a mélyedésekbe helyezzük. A friss gyümölcsöt kimagozvava, a befőttet lecsöpögtetve, a mélyhűtöttet felengedés nélkül kevés lisztbe beleforgatjuk. A száraz hozzávalókat, mint a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, elkeverjük. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a olajat és a tejfélét(én most napraforó olajat, valamint krémes joghurtot és tejszínt vegyesen használtam, összsúlyt mérve) . A nedves és a száraz keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt. A masszát az előkészített formákba ¾-ig töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
kicsit várunk, hogy hűljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor őrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).
Az itt talált receptet alakítottam át diabetikussá. Köszönöm! 😊
kicsit várunk, hogy hűljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor őrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).
![]() |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése