Összes oldalmegjelenítés

2018. június 1., péntek

Meggyes muffin diabetikusan

Meggyes muffin diabetikusan

Hozzávalók: 
250g magozott meggy, (friss, mirelit, vagy befőtt) 

260g durumliszt, vagy ch csökkentett
2 ½ tk sütőpor, 
½ tk szódabikarbóna, 
1 tojás, 
120gramm  nyírfacukor, 
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin, 
260gramm tej, joghurt, vagy tejszín


A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffinsütőt kivajazzunk, vagy amennyiben papírkosárkákat használunk, a mélyedésekbe helyezzük. A friss gyümölcsöt kimagozvava, a befőttet lecsöpögtetve, a mélyhűtöttet felengedés nélkül kevés lisztbe beleforgatjuk. A száraz hozzávalókat, mint a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, elkeverjük. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a olajat és a tejfélét(én most napraforó olajat, valamint krémes joghurtot és tejszínt vegyesen használtam, összsúlyt mérve) . A nedves és a száraz keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt. A masszát az előkészített formákba ¾-ig töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
kicsit várunk, hogy hűljön, aztán kiszedjük a formákból.
Tálaláskor őrölt nyírfacukorral megszórhatjuk (énb nem tettem, megkóstoltam és kellemesen édeskésnek találtam).

Az  itt talált receptet alakítottam át diabetikussá. Köszönöm! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...