Összes oldalmegjelenítés

2018. június 27., szerda

Feketeáfonyás mascarpone krémtorta

Feketeáfonyás mascarpone krémtorta

Receptje megegyezik egy tavaly posztolt tortámmal, amit fekete faeperrel készítettem. Most mirelit áfonyával készült, de mihelyt érik a feketeszeder, azzal is készítek.

Tortaalapnak sütöttem egy 3 tojásos piskótát, 23 centis kerek formában. (Sütés nélküli változathoz babapiskóta, vagy kekszalapot használhatunk.)
A krémhez most fél kiló házi mascarponét, 25 deka sűrű tejfölt, 2,5 deci habtejszínt, 40 deka áfonyát és 2 tasak zselatin fixet használtam el, édesítése porcukorral történt, kanalanként - közben kóstogattam. Az elkészítés módja a megadott linken: Receptje (katt ide)

A torta nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető, és nagyon finom volt - bár a meleget nem szereti, ez a szeletelésen látszik.

Az ilyen jellegű torták mindenkor hűtést igényelnek.
A keresztlányomat köszöntöttem vele születésnapján. 

Hasonló ez a ribizlis tortám is:
Mascarponés ribizlis torta

4 megjegyzés:

  1. Le az összes kalappal kedves művésznő, gyönyörű....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, de ne ess túlzásba! "művésznő":D Ez a torta annyira egyszerű, hogy restellkedtem is magamban, hogy csak ilyet viszek a keresztlányomnak...De tényleg nagyon finom volt - így hát megnyugodtam. :)

      Törlés
  2. De szép! Én mindig aggódom a nyári melegben, hogy ezek szétfolynak - bár a mostani 22 fokban nem hiszem, hogy kelleni fog :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a tortád, és biztos nagyon finom is, csodás lehet ez a krém :-)
    Boldog szülinapot az ünnepeltnek!
    Azt szeretném még megkérdezni, hogy hogy készítetted a házi mascarponét? Ha nem túl bonyolult, kipróbálnám, mert a bolti igen csak drága :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...