Összes oldalmegjelenítés

2018. május 30., szerda

Elronthatatlan meggyes piskóta

Elronthatatlan meggyes piskóta

Hozzávalók:
4 tojás 
20 deka liszt
fél tasak sütőpor
15 deka porcukor
1 mk őrölt fahéj
kb.fél deci forró víz
fél kiló magozott meggy

A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport, fahéjat és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán. A magozott meggyet kevés lisztbe beleforgattam, hogy ne színezze el a tésztát, illetve ne folyjon nagyon a leve, mert folyóssá válhat tőle a tészta.A tészta állagának kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a hagyományos piskóta tészta.
Sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe símítom a masszát, és 160 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig.
Elronthatatlan meggyes piskóta
Langyosan lehet szeletelni. Aki magasabb kockákat szeretne, az kisebb (20x20-as) tepsiben süsse! Én durum lisztet és barna cukrot használtam, azért sötétebb a színe, no meg a fahéjtól. A recept a hagyományos alapanyagokból is készíthető.

Recept: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/elronthatatlan-meggyes-piskota/

3 megjegyzés:

  1. Tetszik nagyon! :) Van itthon durum lisztem, azt hiszem ez lesz a hétvégi sütink. köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki, biztosan jól sikerül a tied is! :)

      Törlés
    2. Máris elkészült, finom volt. Köszönjük a receptet még egyszer! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...