Összes oldalmegjelenítés

2018. május 25., péntek

Capuccino szelet

Capuccino szelet
Több helyen láttam a neten ezt a süteményt. Megnéztem néhány receptet, és megalkottam a magam változatát, de EZ tekinthető alapnak. Kakakós olajos piskótára vaníliás, majd capuccinós krém, tetején csokiöntettel.
Piskótához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
2 ek natúr kakaópor
fél zacskó sütőpor
1 deci étolaj
A piskótát a szokásos módon kikevertem, sütőpapírral bélelt 25x35-ös tepsiben, 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem. Tűpróba!
Krém hozzávalói:
25 deka margarin
20 deka porcukor
6 deci tej
2 zacskó vaníliás pudingpor
2 evőkanál csokis capuccinópor
1 evőkanál őrölt kávé
A pudingokat a fele cukorral a tejben megfőztem, időnként megkeverve kihűtöttem.
A margarint a maradék cukorral jól kikevertem, és a kihűlt pufdingot kanalanként beledolgoztam/ha a vajhoz, vagy margarinhoz adjuk apránként a pudingot, akkor nem lesz csomós).
A kihűlt piskótalapot tálcára helyeztem, egy szögletes tortakarimát tettem köré. A krémnek felét trásímítottam a piskótalapra és kis időre hűtőbe tettem, hogy  dermedjen.
A maradék krémbe belekevertem a kapuccinóport és az őrölt kávét, és ezt a krémet a vaníliás krém tetejére kentem. Lefedve egy éjszakára hűtőbe tettem, majd másnap reggel olvasztott csokival leöntöttem a tetejét. Kockára metélve tálaltam.


Nagyon-nagyon finom sütemény, elkészítése nem túl bonyolult.


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...