Összes oldalmegjelenítés

2018. április 17., kedd

Medvehagymás túrós háromszögek

Medvehagymás túrós háromszögek

A tésztája a "Vajdasági sós" tésztája, ami már fenn van a blogomon, lényegében az olajos kifli tésztája.
Tészta:
  • 5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 80 dkg liszt
  • 1 ek só (csapott)
  • 2 dl étolaj
  • Töltelék:
  • fél kiló túró
  • 2-3 evőkanál sűrű tejföl
  • 1 kisebb köteg medvehagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • Tetejére:
  • 1 tojás 
  • szezámmag
  • A kelt tésztát a szokásos módon elkészítettem - én kenyérsütő gépben. Kelesztés után 4 cipóra osztottam, mindegyiket 3 mm vastagságú téglalappá nyújtottam. Elosztottam a tölteléket négyfelé, megkentem a lapokat és bejgli szerűen feltekertem. Kicsit meglapítottam majd háromszögekre vágtam. Tetejüket felvert tojással megkentem, fekete szezámmaggal megszórtam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra leraktam. Két nagy gáztepsivel lett. Előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra megsütöttem - 20-25 perc alatt.
  •                    

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak lehetnek! A Vajdsági sós recepted is már régóta várólistás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Habocska! Ha van kenyérsütő géped, ne habozz elkészíteni. Azzal "gyerekjáték" a kelttészta készítés. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...