Összes oldalmegjelenítés

2018. április 30., hétfő

Almás muffin maltitollal

Almás muffin maltitollal

Ételallergiás személynek készítettem ezt a muffint. Kaptam egy listát, hogy milyen élelmiszereket nem fogyaszthat - elég sok -, és mit fogyaszthat, ez alapján készítettem süteményt. Édesítőszerként egyedül a maltitol jöhetett szóba, ami előttem teljesen ismeretlen volt. Nem is tudtam beszerezni itt a mi kisvárosunkban, Pestről a paleo centrumból szereztem be. Egy régi muffin receptemet alakítottam át .
Hozzávalók:
170 gramm teljes kiőrlésű liszt
180 gramm maltitol
7 gramm sütőpor
5 gramm őrölt fahéj
50 gramm vaj
125 ml tej
1 tojás
220 gramm reszelt alma
Szóráshoz:
45 gramm darált dió
1 evőkanál maltitol  


Felirat hozzáadása
              
Maltitolról ismertető : http://cukormentes.hu/termeszetes.html
"Maltit (Maltitol):
A maltitol kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer, melynek édesítő hatása közel azonos a cukoréval, ezért alkalmazása során nincs szükség egyéb hozzáadott mesterséges édesítőszerekre. Önmagában is természetes édességet biztosít úgy, hogy kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak- diabetikus táplálék előállítása során a maltitol jelenleg a legideálisabb édesítőszer. Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30), ezért a legideálisabb édesítőszer (nem csak) cukorbetegek számára. A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint, ezért diabetikus készítményekben kiválóan alkalmazható."

2 megjegyzés:

  1. Nahát, ma is tanultam tőled valamit! Én sem hallottam meg erről az édesítőszerről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, engem is a "szükség" vitt rá, hogy megismerjem. De a vele készült desszert finom! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...