Összes oldalmegjelenítés

2018. január 23., kedd

Egyszerű káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

A minapi káposztás cvekedliből maradt ki pirított káposzta. Ezt egy gyors pogácsában hasznosítottam. Nem volt kenegetés, hajtogatás, simán belegyúrtam a tésztájába. Sőt, épp tejfölöm se volt itthon, - próba cseresznye 😌 - teljesen tejjel készítettem.
Hozzávalók:
60 deka liszt (nálam durumliszt)
2 deci tej
2,5 deka friss élesztő
1 csapott kanál só (nálam himalája só)
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál cukor
10 deka zsír (nálam mangalica zsír)
20 deka pirított káposzta(sós, borsos)
1+ 1 tojás

Az élesztőt cukros tejben felfuttattam. A lisztbe szárazon beleadtam a sót, borsot, elmorzsoltam a zsírral, majd 1 tojással és az élesztős tejjel meggyúrtam a tésztát. Ha szükséges, még kis tejet tehetünk bele. A tésztát letakarva meleg helyen megkelesztettem. Mikor megkelt, mégegyszer jól átgyúrtam. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét késsel kockásra bevagdostam, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, zsírozott-lisztezett tepsibe egymástól kis távolságra sorba raktam őket, és letakarva fél órát pihentettem. Ezután felvert tojással lekentem a tetejüket, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Melegen nagyon finom volt! 😊 Miután kihűlt (néhány óra múlva) már eléggé megkeményedett, (bár Ari barátnőmnek így is nagyon ízlett) azt gondolom, hogy a tejföl hiányzott a tésztájából. A legjobb pogácsák szerintem tejföllel készülnek. Most megtapasztaltam, hogy lehet anélkül is jó pogácsát sütni, de azt együk meg frissiben! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...