Összes oldalmegjelenítés

2018. január 25., csütörtök

Diabetikus piskótatekercs

Diabetikus piskótatekercs
Beteglátogatóba vittem idős személyeknek.
Hozzávalók:
5 tojás
10 deka durumliszt
8 deka nyírfacukor
9 gramm sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
Megkenni:
cukormentes lekvár
A tojásfehérjéből a nyírfacukorral kemény habot vertem, majd egyesével beledolgoztam a tojássárgákat. A lisztet, sütőport és szódabikarbónát szárazon összekevertem, és beleszitáltam a tojásos elegybe, óvatosan fakanállal, hogy ne törjem össze a tojáshabot. 
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe símítottam a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
A kisült piskótalapról lehúztam a sütőpapírt, és egy nedves konyharuha segítségével felgöngyöltem a meleg piskótát. Még forrón megkentem házi, cukor nélküli baracklekvárral, majd ismét felcsavartam. Ha forrón van kenve, ekkor a lekvár egy részét beszívja a tészta, de attól nagyon finom! 😋Porított nyírfacukorral vontam be az oldalát. 
Diabetikus piskótatekercs
Ferdén szeletelve tálaltam.
Recept lelőhelye: Itt

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett a vágási felület, ami jól mutatja a tökéletes arányt belülről, nagyon ügyesen csináltad! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...