Összes oldalmegjelenítés

2018. január 1., hétfő

Bombajó Virslis Pite

Bombajó Virslis Pite
Szilveszter napján is a recepteket böngésztem, és rátaláltam Serpenyő Virtuóz videójára, amelyben egy gyorsan, könnyen elkészíthető virslis pitét - én inkább virsli felfújtnak nevezném - mutat be.
Nosza, rögtön kedvet kaptam az elkészítéséhez! Igaz, hogy nem volt itthon Quiche tésztám, a kisebbik kerek pitesütőm is a fiaméknál maradt, de ez nem akadályozott meg benne, hogy a magam módján össze ne hozzam! 😊
És milyen jól tettem! Egykettőre elkészült a finomság, nagyon elégedettek voltunk vele.
Az eredeti Quiche valójában egy omlós vajas tészta, német eredetű, kerek formájú, tölteléke édes és sós egyaránt lehet.  Tehát, omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Leveles tésztából is készíthető, de a tésztának vastagabbnak kell lenni, hogy ne áztassa el a töltelék. Ilyen tészta házilag is készíthető, de én most azzal se akartam időzni.
Az alábbiakban azt írom le, ahogy én csináltam.
Kész réteslapom volt, amit több soron összehajtogattam, úgy béleltem ki vele egy szögletes 20x20 centis kis tepsit.
Hozzávalók:
Többrétegben  réteslap
1 fej vöröshagyma összekockázva
2 pritamin paprika összekockázva
2 tojás
2 deci tejszín
só, örölt bors
virsli - nálam 3 pár
reszelt sajt - nálam 10 deka
Elkészítés:
A tésztával kibéleltem a tepsit, az oldalait is. A tojásokat, metélt hagymát, metélt paprikát a tejszínnel összekevertem, gondolomra sóztam (nem kell túlságosan, mert a virsli és a sajt is sós), kevertem hozzá őrölt fehérborsot. Ezt az elegyet ráöntöttem a tésztára. Ebbe beleraktam a lehéjazott, félbevágott virsliket szépen két sorba. Ráreszeltem tetejére a sajtot, és már mehetett is a 170 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.
Ennyi.     
Fázisfotók



Miután kicsit hűlt kimetéltem, és már fogyasztottuk is. Nagyon finom volt! Legközelebb azért megpróbálom quisch tésztával. 😉



Köszönöm Serpenyő Virtuóznak a receptet! 😊

2 megjegyzés:

  1. Látom finoman elkészített virslivel Szilvesztereztetek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Kati. Hogy ne mindig fött virsli legyen mustárral, most"ünnepi köntöst" kapott a virsli. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...