Összes oldalmegjelenítés

2017. december 23., szombat

Kekszes pudingos sütés nélkül

Kekszes pudingos sütés nélkül
Ez a sütés nélküli desszert már több éve időről időre szembejött velem, de eddig valahogy elmaradt. Most viszont épp karácsonyra elkészítettem. Megnéztem több receptet, aztán összehoztam magamnak egyet.
Hozzávalók:
105 db ép négyszögletű háztartási keksz
I. krém:
1 zacskó eper ízű pudingpor
4 evőkanál cukor
4 deci tej
10 deka vaj
II.krém:
1 zacskó karamell ízű puding
4 evőkanál cukor
4 deci tej
5 deka csokilencse
5 deka vaj
Díszítéshez:
5 deka csokoládé
Egy tálcára sütőpapírt tettem, arra egy állítható szögletes tortakeretet. A nagyság beállítása úgy történt, hogy 7x5 db keksszel kiraktam a tortakeret alját (szorosan egymás mellé).
Ezután elkészítettem a szokásos módon a pudingot. Mikor lekapcsoltam alatta a tüzet, azonnal belekevertem a vajat, és máris a kekszsorra öntöttem a forró krémet. Azért kell a krémet forrón a keksz rétegre önteni, hogy megpuhuljon a keksz. Eligazítottam egyenletesre, aztán újabb 35 db kekszet raktam a tetejére. 
A karamellpudingot is megfőztem, belekevertem a csokilencséket hogy elolvadjanak, majd a vajat, és forrón a második kekszrétegre öntöttem, eligazgattam, majd kiraktam rá az utolsó sor kekszet.
Hűlni tettem a hűvös kamrába, és csak miután kihűl, tettem a hűtőbe sütőpapírral letakarva.
Tulajdonképpen el is készült gyorsan és könnyen sütés nélküli sütikém. Így is mutatós volt, és a szeletek helyét megmutatják a kekszek. Ám akartam valamivel utalni a karácsonyra, ezért csokit olvasztottam és nylonzacskó sarkából fenyőfákat rajzoltam a kekszek tetejére. Nem valami szépek lettek - remeg a kezem, fáradt is voltam....😌  hát ez ilyen lett.  
Kekszes pudingos sütés nélkül
Még megjegyezném, hogy úgy is elkészíthető, hogy előre megfőzzük a pudingokat, hagyjuk kihűlni, aztán majd amikor időnk lesz, összeállítjuk süteményt. Ebben az esetben kis langyos tejben célszerű megmártani a kekszeket, mert különben nem puhulnak meg. Rengeteg variációja lehetséges ennek desszertnek, készíthető egyféle krémmel, vagy többfélével, színesre, lehet gyümölcsöt tenni a krémbe, stb. Kinek mit ad ki a fantáziája. 
                                                   ***
Ezt az édességet a férjem egyik barátjának készítettem, csakhogy meglátta néhány családtag, és rögtön mondták, hogy "ilyen nekünk is kell"! 😂Máris állok neki a következőnek...😍    
****************************************************************************
A következőt csokis epres pudinggal készítettem. Az epres pudin alá minden kekszre tettem fél szem eperbefőttet. Az epret én raktam el befőttnek, de eléggé megfakult a színe, az állaga pedig "plöttyedt" lett. Ezt leszámítva finom, ezért süteményekbe használom el.
Sikeres volt a kekszes pudingos süti, az unokáim máris elhatározták, hogy ilyet ők is fognak csinálni. 😋 

Felirat hozzáadása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...