Összes oldalmegjelenítés

2017. december 28., csütörtök

Huszárcsók


Huszárcsók
Hozzávalók:
40 deka liszt
20 deka margarin
14 deka cukor
3 tojás sárgája
1 citrom leve és héja
Mártogatni :
2 tojásfehérje
15 deka darált vagy durvára vágott dió
Közepébe:
lekvár, aszalt gyümölcs, befőtmeggy, dióbél, vagy tetszés szerint
A lisztbe belereszeltem a fagyos margarint és elmorzsoltam. Hozzákevertem a reszelt citromhéjat, a cukrot, majd a tojássárgákkal és a citromlével meggyúrtam a tésztát. Negyven percre hideg helyre pihenni tettem, majd kétujjnyi vastagságú hengereket formáztam belőle, melyeket kétujjnyi széles darabokra vágtam, majd kis gömbökké formáltam őket. 
A tésztagombócokat enyhén felvert tojásfehérjébe, majd dióba mártogattam, és sütőpapírral borított tepsibe raktam őket, egymástól kis távolságra. Ujammal mindegyik közepét benyomtam, és a mélyedésbe aszalt szilvát tettem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Nekem 50 darab sütim lett ebből a tésztamennyiségből. Finom, és bedobozolva elálló.

2 megjegyzés:

  1. Szeretem ezt a süteményt...
    Boldog, egészséges, sikeres Új évet kívánok kedves Marisz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabicsek, viszont kívánom Nektek is! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...