Összes oldalmegjelenítés

2017. november 23., csütörtök

Mexikói esküvői aprósütemény (Pastel de bodas mexicano)

Mexikói esküvői aprósütemény

Hozzávalók:

30 deka teljes kiőrlésű liszt
12 deka darált dió(vagy pekán dió, esetleg más olajos mag)
25 deka porcukor
25 deka vaj
1 teáskanál vanília kivonat
5 ml mandula aroma
A lágy állagú vajat először önmagában kikevertem az elektromos habverő legmagasabb fokozatán, majd beleöntöttem a porcukrot is, és együtt habosra kevertem, közben beleadtam a vanília kivonatot és a mandula aromát is. Ezután a lisztet már csak a legkisebb fokozaton dolgoztam a tésztába, a darált diót pedig csak fakanállal.
ezzel a tészta el is készült - semmiféle egyéb folyadék nem kell bele, kézzel pedig minél kevesebbet fogdossuk!
Fél órára lefedve hűtőbe tettem. Mikor onnan kivettem, először a sütőt gyújtottam be, majd a tésztából csipegetve diónyi golyókat formáztam, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2-3 centi távolságra sorakoztattam. Egy pohár alját lisztbe mártottam, és mindegyik gyolyót ellapogattam vele.

Tepsiben sütés előtt
A bemelegedett sütőben 15 percig (míg egy kis színt kap) sütöttem.
Kivéve forrón még nagyon képlékeny, ezért vártam vele 10 percet, és egyenként porcukorba forgattam. Utána rácson hűtöttem ki teljesen. Bedobozolva állítólag sokáig eláll (de nem nálunk 😆
Ebből az adagból nekem 40 darab sütikém lett, tehát elég kiadós.

Én a NoSalty-ról hoztam ezt a receptet. Épp már hűtöttem, amikor jött egy barátnőm, aki azt mondta, hogy ő golyó formájúnak ismeri ezt a süteményt. Gyorsan keresgélni kezdtünk mexikói blogokat - találtunk is, és valóban azokon  ugyanez a recept,  golyó formájú sütemények. No, bár az enyém lapos, de nagyon finom! És mivel egyszerűen, gyorsan elkészíthető, biztos, hogy többször is fogok ilyet csinálni, és legközelebb nem lapogatom el, hanem meghagyom golyónak. 
Ide is teszem Juanita youtube videójának url-jét, amit a googleba másolva bárki megnézhet: https://www.youtube.com/watch?v=kCBLp3S8i-4

2 megjegyzés:

  1. De jó! Én is szeretek más országok receptjeivel kísérletezni, az mindig izgalmas :) Kerek vagy lapos, tuti megenném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Habocska! Mi is megesszük lassan az összeset, tehát nem lesz "elálló". Pedig egyik családtagom szerint túl édes, így a következő adag tésztájába kevesebb cukrot teszek.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...