Összes oldalmegjelenítés

2017. november 4., szombat

Diós-cukros rudacskák

Diós-cukros rudacskák

Jucinál láttam meg minap ezt a kelt tésztát, és már meg is sütöttem.
Juci szerint a kürtőskalácshoz hasonló tészta, szerintem az aranygaluskához talán még jobban.
Hozzávalók :
Élesztőt felfuttani:
 25 gramm friss élesztő
1 evőkanál cukor
100 ml langyos tej
2 evőkanál liszt
Tésztához még:
60 deka liszt
3 evőkanál cukor
1 kiskanál só 
2 tojássárgája
200 ml langyos tej
5 evőkanál étolaj
Forgatni:
2 tojásfehérje
darált dió, cukor (kb. 15 deka darált dió 2 evőkanál cukorral elkevereve)

A hozzávalókból meggyúrtam a tésztát, 1 órát pihentettem, majd mikor megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtottam, amelyet kb. 2 centi vastag csíkokra metéltem éles késse. A csíkokból 8-10 centi hosszú rudacskákat vágta. Először enyhén felvert tojásfehérjébe, majd cukros dióba forgattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis hézagot kihagyva egymás mellé tettem őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető finom kalács, bár eleinte a tojásfehérje-dióba forgatással volt némi gondom, de aztán belejöttem...  😇.  Mi fejtett bableves után ettük második fogásnak, és  nagyon finomnak találtuk.
Köszönöm Jucinak a receptet! 😖


8 megjegyzés:

  1. Orulok, hogy tetszett Marisz draga! Puszi.

    VálaszTörlés
  2. Jucinál már egyszer megcsodáltam, így most nálad is :-)

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem, hogy az aranygaluskát már minden változatában ismerem. Hát nem. Biztos finom. Ropogósabb, ugye?

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Ani! Igen, ropogósabb. Nekünk nagyon bejött. :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó alternatíva egy kiadós leves után, de akár a nap bármely időszakába is. :) Nekem is tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A diósat nagyon szeretjük, bár ehhez nem sok dió kell. Igen, leves után, meg bármikor, mindenkor...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...