Összes oldalmegjelenítés

2017. augusztus 31., csütörtök

Szilvás kelt pite


Szilvás kelt pite

A tészta receptje már fent van a blogon ITT, de azért ideírom.
Hozzávalók: nagy gáztepsihez tepsihez
60 deka durumliszt
1 tojás
2 deka friss  élesztő
5 deka olvasztott vaj
3,2 dl tej
6 deka cukor(barna nádcukor)
1 csipet só
reszelt citromhéj
Töltelékhez: 
60-70 deka szilva
2 evőkanál cukor(barna nádcukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj

A szilvákat megmossuk, felezzük. Megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szűrőn lecsorgatjuk. 
A tésztához minden hozzávalót a kenyérsütő tartályába tettem a szokásos sorrendben(alul a folyadék, tetejére a liszt, rámorzsolva az élesztő, az olvasztott vajat a sípszó után).. Ha megkelt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. Tetejét kirakjuk a fahéjas szilvával, és még 30 percet kelesztjük a tepsiben. 
200 fokra melegített sütőben, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje is meg nem pirul. Langyosra hűlt állapotban szeleteljük. 

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Reggelire küldhetnél nekem egy nagy szeletet..... csodás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos Zsuzsa, már másnak küldtem belőle...:) Köszönöm, tényleg nagyon finom volt.

      Törlés
  2. De jól néz ki, nekem is jöhetne belőle egy-két szelet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Majd talán a következő sütésből neked is jut...:) Nálunk most a szilva a főszereplő - minden módon "mentem" télire, közben egy-egy pite, gombóc most is jólesik.

      Törlés
  3. Eszméletlenül jól néz ki :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...