Összes oldalmegjelenítés

2017. július 17., hétfő

Narancsos gyümölcstorta margaréta formában

Narancsos gyümölcstorta margatéta formában

Egy hétvégi születésnapra ismét gyümölcstortát készítettem margaréta formában.

Az eljárás ugyanaz, mint az Áfonyás feketeszedres tortánál, de most narancsgerezdekkel, narancsos ízesítésű gyümölcskocsonya porral, tejszínes és csokoládés krémmel készült.
először sütöttem egy 2 tojásos piskótát a margaréta alakú szilikon formában.
2 tojásos piskóta
Tejszínes krém:
3 deci habtejszín
40 gramm tejszínízű pudingpor
3 csapott evőkanál cukor
20 deka mascarpone
fél zacskó zselatin fix
A tejbenszín megfőztem a pudingot a cukorral, kihűtöttem. Hozzákevertem a mascarponét, majd a fél zacskó zselatin fixet. Felhasználásig hűtőbe tettem.


Csokis krém:
3 deci tej
1 zacskó csokoládés pudingpor(csokidarabokkal)
3 csapott evőkanál cukor
20 deka mascarpone
A tejben megfőztem a pudingot a cukorral, kihűtöttem és hozzákevertem a mascarponét, majd a zselatin fixet. Felhasználásig hűtőbe tettem.
Bár a zselatin fix használati utasítása azt írja, hogy a cukrot csak legutoljára (a zselatin por belekeverése után) tegyük a krémbe - én most így csináltam, és így is jó lett a krémek állaga.

Narancsos gyümölcskocsonya:
1 zacskó Dr.Oetker narancs ízű gyümölcskocsonya por
3 deci víz
2 narancs gerezdelve
A gyümölcszselét a használati utasításnak megfelelően elkészítettem - a zseléport a vízben elkevertem, felforraltam, fél perc forralás után a tűzről levettem, és időnként megkevergettem, míg eltünt a habja.
A hideg vízzel kiöblített formába belehelyeztem a narancsgerezdeket:
A formába belehelyeztem a narancsgerezdeket

A még meleg zselatint ráöntöttem, és kicsit vártam, míg megszilárdul - kb. 3 perc.
Ezután rákentem a tejszínes krémet, de nem mindet, mert láttam, hogy úgy nem fog a formába férni.
Kis időre hűtőbe tettem, majd utána a tejszínes krémre rákentem a csokis krémet - ennek fele mennyiséget sem kentem rá, mert akkor nem tudtam volna a piskótát ráhelyezni. Kicsit hűtőbe tettem, aztán ráhelyeztem a piskótát, és letakarva egy éjszakára hűtőbe került.
Tehát hangsúlyozom, ha valaki el szeretné készíteni, ehhez a tortához mindkét féle krémből elég a fele mennyiség. Én most másik tortába elhasználtam a maradék krémeket.
Másnap tálcára fordítottam a tortát. Egy konyharuhát forró vízben felmelegítettem, jól kicsavartam és 20-30 másodpercre ráborítottam a forma külsejére. Óvatosan levettem róla a szilikon formát.

Egy barátnőm születésnapjára vittem, ezért egy kis gyertyát is tettem a közepére.
Nagy sikere volt látványra is, ízre is!  😋

Az ünnepelt a tortával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...