Összes oldalmegjelenítés

2017. július 18., kedd

Meggyes mascarponés túrótorta

Meggyes mascarponés túrótorta

Ez a torta is Mari barátnőm születésnapjára készült.
Sütöttem egy 3 tojásos kakaós piskótát (23 centis kerek formában):2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 3 evökanál cukor. Míg kihűlt a piskóta, elkészítettem a krémet.
Meggyes mascarponés túrókrém:
fél kiló krémtúró
fél kiló mascarpone
2,5 deci habtejszín
5 evőkanál porcukor
fél citrom leve
1 tasak zselatin fix
30deka meggy (fagyasztott)
A krémmel nem sokat "cicóztam" 😃.
A meggyet félfagyott állapotban (már kevés leve is volt) turmixgépbe tettem, összemixeltem.
A túrót és a mascarponét gépi habverő kis fokozatán összekevertem, beletettem a meggyet, a citromlevet, majd a tejszínt csak úgy a zacskó sarkából apránként öntöttem hozzá, és a legmagasabb fokozaton mindent jól összekevertem. Majd a zelatin fix következett, és a cukor csak ezután került bele. Én kóstolgatás után tettem bele ennyit, egyéni ízlés szerint adagolható.
A kihűlt piskótakarikát állítható tortakarikába tettem, a krémet rásímítottam és hűtőbe tettem, míg a tetejére elkészítettem az öntetet.
Meggyes öntet a torta tetejére:
20 deka meggy
2 deci víz
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
A meggyet a vízzel és a cukorral tűzre tettem, és forrás után pár percig főztem, majd szűrőbe raktam és átpasszíroztam. Ezt a levet visszatettem a tűzre és felfőztem benne a két kanál keményítőt. Kicsit hűlni hagytam, majd a tortakrémre öntöttem. Már ráöntés közben láttam, hogy nem hűtöttem ki eléggé, és a forró öntet néhány helyen "akcióba lépett" a krémmel, ezért a tortát gyorsan hűtőbe tettem, és kis idővel később a maradék már csak épphogy langyos öntetből egy kis tölcsér segítségével a kritikus helyekre "pöttyöket" tettem, így korrigálva a hibát. Tálalásig lefedve hűtőben tartottam, és a gyertyák, a felirat meg a virág (élő mályva) csak köszöntés előtt került rá.
A torta tetszést aratott, és nagyon finom volt!  😋
Felvágva
Már tavaly is készítettem hasonló tortát ribizlivel: Mascarponés ribizlis torta,(receptért katt) bár ennek kicsit másképp készült a krémje, ez is nagyon finom volt!

Mascarponés ribizlis torta
Remekül sikerült a barátnőm születésnapja, egy hatalmas cukrászdai csokitortát is kapott, de negyvenen voltunk, elfogyasztottuk a sok finomságot.  😜

10 megjegyzés:

  1. Egyik torta szebb mint a másik, Gratulálok Mariszom! Kellett nekem pont ebéd előtt nézegetnem őket... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Habocska! Ebéd után el is készítheted őket....:)

      Törlés
  2. Igazi remekmű, csodás ajándék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Megjegyzem, a cukrászdai csoki torta messze elbújhat a tieid mellett.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! De zavarba hozol ám ennyi dícsérettel - én egyszerű háziasszony vagyok, aki szeret édességeket kreálni. :)
      Persze ha 40 évvel hamarabb kiderült volna ez rólam, talán cukrász is lehettem volna...:) Így viszont beérem a család, és az olyan kedves bloggertársak dicséreteivel, mint például te. :)

      Törlés
    2. Pedig így van Marisz, fantasztikusan ügyes vagy!! :-))

      Törlés
  4. Boldog szülinapot a barátnődnek! Csodálatosak lettek a torták! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Millye! nagyon szépen köszönöm! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...