Összes oldalmegjelenítés

2017. május 5., péntek

Diabetikus gyümölcskenyér

Diabetikus gyümölcskenyér 

Egy karácsonyi gyümölcskenyér receptet (ITT)variáltam át diabetikussá (férjem vércukor értéke súrolja a határt...)
Hozzávalók:
15 deka durum liszt
10 deka nyírfacukor ledarálva
½ teáskanál sütőpor
4 tojás
1 citrom reszelt héja és leve
10 deka aszalt vörösáfonya
5 deka hántolt mandulaforgács
Az átszitált lisztbe belekevertem a sütőport. A tojásokat szétválasztottam, és a fehérjéket kemény habbá vertem a fele cukorral (csipet sót is tettem bele). A többi cukorral felhabosítottam a tojássárgákat, beleadtam a citromhéjat és levet is, majd apránként beleadagoltam és elkevertem a sütőporos liszttel. Ezután a fehérjehabot csak fakanállal óvatosan (felülről lefelé félkörösen) kevertem bele. Utoljára pedig a mandulaforgácsot, meg az aszalt vörösáfonyát - az áfonyát kicsit megforgattam lisztben, hogy ne üljön le az aljára. Kizsíroztam egy 28x11 centis püspökkenyér formát, meszórtam liszttel és ebbe öntöttem a masszát. Előmelegítettem 180 fokosra a sütőt, és 30 percig sütöttem. Tűpróbát végeztem, és a hőt lekapcsolva még 5 percig bent hagytam. A formában hűtöttem ki.

Langyosan szeleteltem, nyírfacukorporral meghintve tálaltam. 
Finom volt, jó szerkezetű lett a tésztája a durumlisztből.
Természetesen más gyümölcsökkel is készíthető (nekem most ez volt), vagy egyéb olajos magvakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...