Összes oldalmegjelenítés

2017. április 19., szerda

Gyors cseresznyés kevert süti

Cseresznyés kevert süti

Menyem névnapjára mindig szoktam valamit sütni. Idén húsvét utáni napra esett, ezért egy nappal későbbre időzítettem, és nem akartam túl krémeset se, tehát ezt az egyszerű, de finom sütőporos süteményt választottam.
Hozzávalók:
4 tojás,
35 dkg porcukor
másfél deci tej,
másfél deci étolaj
35 dkg liszt, 

1 csomag sütőpor
1 üveg magozott cseresznyebefőtt 

A tojásokat a porcukorral alaposan kikevertem. Felváltva hozzáadtam apránként a tejet és az olajat, végül pedig a sütőporos lisztet. A lecsurgatott cseresznyeszemeket lisztbe forgattam, hogy ne üljenek le a tészta aljára, és fakanállal belekevertem a tésztába. Kikent, kilisztezett 20x30-as tepsibe öntöttem a masszát, és 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.


Még a sütés előtt 1-2 evőkanálnyi mandulaforgácsot kicsit összemorzsoltam és a tészta tetejére szórtam. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e? Tepsiben hagytam kihűlni, tálaláshoz porcukorral meghintettem. Kockára vágva tálaljuk.
Itt leltem a receptre, bár hasonlót már többször sütöttem.
Bár nem az ünnepelt kóstolta meg elsőnek, a fiatalabb unokámnak nagyon ízlett!

2 megjegyzés:

  1. Kedvenceim az ilyen gyors sütemények. Nagy előnyük, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthetőek. Finom süteménnyel köszöntötted a mennyed. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Okki! A kiegészítést is - kifelejtettem a bejegyzésből, hogy bármilyen gyümölccsel készíthető. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...