Összes oldalmegjelenítés

2017. március 1., szerda

Walesi keksz

Walesi keksz

Ha kiürül a kekszes doboz, akkor keksz receptekre vadászok... Most Farkasné Joó Ibolya receptjét választottam egyik facebookos süteményes csoportból.
Hozzávalók:
75 g puha vaj
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
púpos kk őrölt fahéj
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, vagy apróra vágott dió, csoki darabok,stb.
1 narancs reszelt héja,( és mehet a leve is)


Mindjárt az elején elárulom, hogy nem volt itthon mazsolám, ezért aszalt vörösáfonyát használtam helyette, meg 4-5 dekányi vágott diót, de így is nagyon finom lett!
Először az aszalt vörösáfonyát leöntöttem annyi rummal, ami ellepte, és hagytam kicsit állni.
A narancs héját lereszeltem, a lisztet a sütőporral, sóval szárazon összekevertem.
a vajat megolvasztottam, de hagytam kihűlni, akkor kikevertem a cukorral (én porcukrot használtam),vaníliás cukorral,  majd tovább kevertem a tojásokkal. ezután csak fakanállal hozzávegyítettem a lisztes elegyet, beleszórtam a narancshéjat, beleöntöttem a vörösáfonyát a rummal együtt, majd a vágott diót, és szép egyenletesre elkevertem.Galuska állagú tésztát kell kapnunk. A tészta állagát lehet szabályozni, például ha sűrű, akkor a narancs levéből tehetünk bele. Nekem épp megfelelő volt így, és vizes kézzel golyókat formáztam, melyeket sütőpapírral bélelt gáztepsibe egymástól kis távolságra elhelyeztem, majd vízbe mártott kanállal lelapogattam a golyók tetejét.
Sütés előtt

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem és betettem sülni a kekszeket. Kb. 15 perc alatt sültek meg. Egyet megemeltem, és ha az alja kezd pirulni, jó.
Ebből az adagból 22 db 6-7 cm átmérőjű finom kekszem lett.
A kisűlt kekszek
Köszönöm Ibolyának a receptet!

2 megjegyzés:

  1. Nálunk sűrűn kiürül a kekszes doboz, köszi a receptet. Mindenképp kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Millye, hogy tőlem választottál! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...