Összes oldalmegjelenítés

2017. március 4., szombat

Vilma mama egyszerű diós sütije

Vilma mama egyszerű diós sütije

Vilma mama egy kedves bloggertársam,  Kati (Makacska konyhája)  nagymamája, aki gyakran meglepi szeretteit valami finomsággal. Ezt a finom diós sütit azért is választottam, mert az én anyukám is régen hasonlatos süteményeket sütött. Semmi bonyolult nics benne, hamar elkészül, finom, és a gyerekkoromat idézi...:)
 Hozzávalók:
 7 púpozott evőkanál cukor
 1 tasak vaníliás cukor
 1 kávéskanál rózsakő (szalalkáli)
 2 tojás
 fél dl olaj vagy egy jól púpozott evőkanál zsír 
 jó sok darált dió
 15 evőkanál liszt
 kb. másfél dl tej (annyi, hogy olyan kavart tészta állagú legyen a massza)
 a tetejére kevés cukros dió
Egy mélyebb tálban a cukrot, a tojást, a szalakálival habosra kevertem, amíg a cukor elolvadt, a massza kivilágosodott, ekkor hozzáadtam az olajat, azzal is simára kevertem, majd beleforgattam a lisztet és a darált diót, és a tejjel hígítottam. Mivel a darált dió mennyisége a receptben nincs megadva, én egy mélytányérnyi (pereméig) darált diót tettem bele, de ha több a dió, a tej mennyiségével szabályozható a massza állaga.

Egy sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam vágott cukros dióval, és közepes lángon (170 fokon) 30 perc  alatt készre sütöttem.


Kihűlés után metéltem. Nagyon elégedettek voltunk vele. Köszönöm Katinak a receptet! Bár eleinte kicsit tartottam tőle a szalakáli miatt - eddig csupán lapok sütéséhez használtam - de ehhez a süteményhez is megfelelő volt.

4 megjegyzés:

  1. Nálam nyerhetsz egy zacskó diót a következő sütihez, ha jössz a játékomra.

    VálaszTörlés
  2. A fiam kedvence a dió , bármilyen diós finomság, bármennyi mennyiségben :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Millye, süsd meg ezt a sütit a fiadnak, ezt is imádni fogja! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...