Összes oldalmegjelenítés

2017. március 20., hétfő

Sütés nélküli tejfölös csodasüti

Sütés nélküli tejfölös csodasüti

Hozzávalók:
60-70 deka szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl(egyenként 450 grammos)
9 púpos evőkanál cukor
3 cs vaníliás cukor
1 evőkanál natúr kakaópor

Egyik pohár tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk(hogy meg lehessen keverni). Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
A másik pohár tejfölt szintén egy tálba öntjük, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, a kakaóport, és alaposan összekeverjük.
Most egy közepes méretű tepsibe (kb.20x30-as) lerakunk egy sor kekszet,  ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, elsímítjuk, aztán rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, majd újabb sor keksz következik. Tetejére felváltva öntjük a maradék tejfölöket, óvatosan szétkenjük hogy befedje mindenütt a kekszeket. Villával kicsit meghúzgáljuk, hogy hullámos mintát kapjon. 
Néhány mozzanat a jkészítésről
Én 25x25-ös edényben készítettem, és mazsolát is tettem bele.
Legalább 12 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt, hogy a keksz megpuhuljon. Igyekezzünk a kekszek formájára szeletelni (vagy ahogy sikerül...). 
Ezt a finom és mutatós sütit egy régi Donna oldalon találtam. Nagyon hálás vagyok érte, mert tényleg percek alatt elkészült, és nagy sikere volt!

2 megjegyzés:

  1. Én is készítettem már ilyet, nagyon finom - és nálad gyönyörű is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Biztos szép volt a tzied is - bár a blogodon nem találtam ezen a címen bejegyzést.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...