Összes oldalmegjelenítés

2017. március 25., szombat

Kókuszgolyó búzadarával

Kókuszgolyó tejbegrízből

Ha gyorsan kell valami desszert, ez épp ideális.
Hozzávalók:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara (én tönköly búzadarátz használtam)
1 kávéskanál vaj (lehet margarin)
1 vaníliás cukor
1-2 evőkanál porcukor (én barnacukrot daráltam)
1 evőkanál darált mandula (mandulaforgácsból-de el is hagyható)
1 kis csomag kókuszreszelék (100 gramm)
1 csipet só
szükség szerint darált keksz
magozott meggy a közepébe (el is hagyható)
A tejet a sóval, vajjal, vaníliáscukorral, búzadarával és 1 evőkanál porcukorral megfőztem. Utoljára belekevertem a fele kókuszreszeléket, és a jó kemény "tejbegrizt" hagytam kihűlni. Utána beleadtam a többi hozzávalót (én darált mandulapelyhet is tettem bele) és meggyúrtam a masszát.  Ha nagyon lágy lenne, kekszmorzsával, búzacsirával, búzakorpával, stb) lehet szabályozni az állagát - én darált kekszet tettem hozzá. Vizes kézzel kis gombócokat formáztam, melyek közepébe lecsepegtetett meggybefőttet tettem, és a gombócokat a maradék kókuszreszelékbe forgattam. Ez kis adag, nekem 10 darab lett ebből a mennyiségből. Nagyon nagy sikere volt, nem túl édes, a mandulától nagyon kellemes ízű. Én még tejbegrízzel nem csináltam, de ez most annyira bejött, hogy legközelebb dupla mennyiséget készítek.
A receptet  Ezen a blogon találtam, nagyon megköszönöm Tündének! :)


2 megjegyzés:

  1. Óh, mandulával tényleg szuper lehet... Képgyüjtő játékban háziasszonykodom a blogon, kérlek küldj nekem egy kedvenc képet, ha kedvet érzel hozzá. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, tényleg finom volt! Jó, küldöm! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...