Összes oldalmegjelenítés

2017. február 25., szombat

10 perces tejfölös fánk Gasztropajtitól - rendkívüli Blogkóstoló

 10 perces tejfölös fánk 
A mostani rendkívüli Blogkóstolón Gasztropajtira emlékezünk, aki december közepétől sajnos "odafent" süt-főz. Márti a háziasszonya ennek a játéknak, ő hirdette meg a gasztrobloggerek között, így most önkéntes alapon  Hajdú István László blogjáról választhattunk. Sokféle étel receptjét leírta, szép fotókkal illusztrálta, és humoros, kedves stílusa miatt is érdemes a blogjára ellátogatni, ami itt maradt nekünk. Mindenkinek jószívvel ajánlom blogja felkeresését.
Én most  A 10 perces tejfölös fánk-ot készítettem el tőle:

Hozzávalók.
30 deka liszt
fél tasak sütőpor
1 nagy csipet só
1 tojás
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
fél cent rum(vagy pár csepp rumaroma)
Olaj a sütéshez
A tojást a porcukorral, vaníliás cukorral símára kevertem.Hozzáadtam a sót, rumot meg a tejfölt, amivel tovább kevertem, majd utoljára beledolgoztam a sütőporos lisztet.
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, 6 centis szaggatóval köröket szaggattam, majd forró olajban a fánksütés szabályait betartva kisütöttem őket. Néhányat kanállal gömbölyűre szaggattam.
Nekem nem fordultak meg maguktól, mint Gasztropajtinak, villával alájuk nyúlva fordítottam meg őket. Papírtörlőn lecsepegtettem. Tálaláskor meghintettem porcukorral, és házi fügedzsemmel tálaltam.
Fügelekvárral tálaltam
Raguleves után második fogásnak adtam. Tényleg hamar elkészült, és nagyon finom volt!

2 megjegyzés:

  1. Hmmmm gyors is és biztos nagyon finom is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! Mi nem ragaszkodunk csupán a szalagos fánkhoz, egyformán imádjuk a túró, joghurt, vagy ezt a tejföllel készültet is! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...