Összes oldalmegjelenítés

2016. április 29., péntek

Banánpalacsinta

Banánpalacsinta fahéjas cukorral
Aki gyors nasira vágyik (mint például én!) az nagyon gyorsan elkészítheti a banánpalacsintát.
Magában is jó a banán, magában is jó a palacsinta, akkor mért kell vegyíteni???
Hát csak!!!!!
Hozzávalók:
1 jó érett banán, 1 tojás, 1 evőkanál rizsliszt
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba- a banánt összenyomva
Azután:
Villával alaposan keverjük össze

Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, forrósítsuk meg és evőkanállal rakjunk a tésztából halmokat.
Ha egyik fele megsült, óvatosan fordítsuk meg őket
Miután kisültek hintsük meg fahéjas vagy kakaós cukorral, esetleg lekvárral kínáljuk
Jóétvágyat!
Katalin konyhájában tetszett meg ez a recept, persze kicsit alakítottam rajta, de éppenhogycsak....
Katalin a tésztába is tett egy kevés cukrot, lisztet pedig nem. Én eléggé édesnek találtam a banánt, viszont úgy gondoltam hogy egy kevés liszt jobban összefogja a tésztát. 
Nagyon finom, könnyűek lettek a kisült palacsinták, 1 személynek elég ez a mennyiség, tehát ahány személyre készítjük, annyival szorozzuk a hozzávalókat. Ebből a mennyiségből 6 palacsinta karikám lett, most fahéjas cukorral hintettem meg, de fogyasztottuk már lekvárral is (nem először készítettem). A férjemnek is nagyon ízlett, köszönöm Katalinnak a receptet!
Én most rizsliszttel készítettem, de finomliszttel is csinálható.






2016. április 26., kedd

Pünkösdi kocka Katalin "játékára"

Pünkösdi kocka
Katalin, a Katalin konyhája blog írója "Eleink pünkösdi eledele" címmel játékot hírdetett, melynek lényege, hogy olyan recepteket vár, amit pünkosdkor volt szokás asztalra tenni, vagy amit szívesen ennénk pünkösdkor.
Én nem tudok olyan ételt, ami annyira kötődne a pünkösdhöz, mint a bejgli a karácsonyhoz, vagy a sonka a húsvéthoz. Az interneten kutakodtam - persze sütemények után - és találtam egy "Pünkösdi kocka" elnevezésűt. Gondoltam, ilyen névvel nyugodtan felkerülhet a pünkösdi asztalra.
Hozzávalók:
20 deka liszt
10 deka darált dió 
1 zacskó sütőpor
1 tojás
15 deka cukor
15 deka Ráma margarin
2 deci tej
Töltelék:
25 deka baracklekvár
15 deka darált dió

A lisztet, a darált diót és a sütőport szárazon összekeverjük.
Egy nagyobb tálban a cukrot és a tojást alaposan kikeverjük. Hozzáöntjük a felolvasztott langyos margarint, a tejet, majd fakanállal beledolgozuk a lisztes keveréket.
Magas falú kikent tepsibe öntjük. A recept nem ír tepsi méretet, én 20x30-as tepsibe öntöttem.
Előmelegített sütőbe tesszük, 30-35 percig sütjük. Mivel sütési hőmérséklet szintén nincs írva, így a Kossuth kiflihez hasonlatosan 180 fokra melegítettem elő a sütőt, de 10 perc múlva úgy ítéltem meg hogy nagyon sül, ezért 160 fokra mérsékeltem. Tűpróbát végeztem, így 35 perc múlva lett kész.
Kihűtjük a süteményt, és a recept szerint 3 lapba vágjuk. Én elég laposnak találtam, ezért csak egy helyen vágtam el. Megkentem a baracklekvár felével, erre rászórtam a darált dió felét, és ráhelyeztem a másik lapot. A sütemény tetejére rákentem a maradék lekvárt, megszórtam a maradék dióval, és kész.
Kockákra vágva tálaljuk, díszítésnek tegyünk diógerezdeket.
A receptet Itt találtam, és örülök neki, mert ez a régimódi sütemény egyszerű, gyors, és finom. Merem ajánlani a pünkösdi asztalra!
Pünkösdi kocka
Nagyon kapós volt, gyorsan elfogyott, csak annyit jegyeznék meg az ízével kapcsolatban, hogy nekem kicsit édes volt a tésztája, de mivel cukor nélküli baracklekvárral kentem meg, az ellensúlyozta. Ha cukorral főzött lekvárral készítjük, akkor kevesebb cukor elég a tésztájába.
Ha ragaszkodunk az eredeti recept szerinti 3 laphoz, akkor kisebb méretű tepsiben süssük!

2016. április 24., vasárnap

Gyümölcstorta eperrel

Epres gyümölcstorta
A 28.Blogkóstoló játékra Pammer Lívia blogját - Gasztroságok - blogot sorsolta nekem a játék háziasszonya a Tepszi.hu blog írója, Erika.
Lívia egy idő óta lisztérzékeny, ezért nagyon sok glutén és laktózmentes recept található nála.
Az általam választott gyümölcstorta is ilyen, de én nem teljesen úgy csináltam,tehéntejjel készítettem, valamint csak földieperrel.
Tehát a klasszikus gyümölcstorta van kicsit átvariálva.
Epres gyümölcstorta:
Gluténmentes tészta hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál eritritol
6 evőkanál darált dió
1 evőkanál rizsliszt
1 teáskanál sütőpor
A szétválasztott tojások fehérjéből kemény habot vertem. A tojássárgákat az eritritollal alaposan kikevertem, majd fakanállal a tojáshabhoz vegyítettem. Eztután beleforgattam a sütőporral és a rizsliszttel elkevert darált diót. Óvatosan, hogy ne törjön össze a fehérjehab. A masszát zsírral kikent, rizsliszttel meghintett gyümölcstorta formába símítottam, és a már 180 fokra előmelegített sütőbe tettem. Kb. 30 perc alatt sült meg, tűpróbát végeztem. Hagytam a formában kihűlni, aztán mégis úgy jártam vele, hogy nem sikerült egyben kivenni(bizonyára alaposabban ki kellett volna kenni). Több helyen beszakadt a piskóta, letörött egy darabkája, ezért úgy döntöttem, hogy kapcsos tortaformába teszem. Mivel a gyümölcstorta forma 30 centi átmérőjű volt, sikerült egy 23 centi átmérőjű kapcsos formába úgy beletenni, hohy az oldalát is befedte.
Pudingkrém:
fél liter tej
3 evőkanál eritrit
1 zacskó vanília pudingpor
Mindent egy lábosba tettem, és kézi habverővel kevergetve sűrű krémet főztem. Kevés hűtés után, mikor már nem volt nagyon forró, már rá is símítottam a piskótára, így hagytam kihűlni, mert a gyümölcsöt akkor jó rátenni, ha a krém már hideg.
Gyümölcs:
Bármilyen gyümölccsel készíthető, én most fél kiló földiepret vettem. Szódabikarbónás vízben 10 percig áztattam, majd tiszta vízzel, utoljára még folyó vízzel is megmostam az epreket. Leszárítottam papírtörlővel, éles késsel felszeleteltem és kiraktam vele a pudingkrém tetejét.
Zseléréteg:
1 zacskó Váncza Tortazselé por. Úgy készítettem el, ahogy a zacskóra van írva, ráöntöttem a torta tetejére. Azért máskor kicsit várni fogok vele, hogy hűljön, egy keveset beszívott. Csak később tettem hűtőbe.
Mivel Dorka unokámnak ezt a tortát vittem születésnapjára, ezért kis  tejszínhab díszítést is kapott.
Tejszínhab:
1 zacskó habtejszín
1 evőkanál por eritrit
1 kis zacskó habfixáló
Felvertem a hidegre hűtött tejszínt hideg edényben, majd nylonzacskóba kanalaztam, és a zacskó sarkát kivágva díszítettem a tortát(természetesen előbb lekapcsoltam róla a tortakarimát). Az oldalán késsel elkentem a felvitt habot, körbe eperszeleteket raktam. A torta szélét is körbehúztam tejszínhabbal.
Néhány mozzanat
Köszönöm Líviának az ötletet. A torta nagyon tetszett az unokámnak, imádja az epret, örült neki.
És nagyon finom volt! Azon izgultam, hogy elég édes lesz-e, de épp jó volt. Észrevették, hogy nem sima piskóta, szeretik a diósat. 
Én így kötöttem össze a kellemeset a hasznossal - teljesítettem a blogkóstolást is, egyúttal meglett a születésnapi torta is.
A torta melletti cserepes jácintot Anna unokám készítette a húgának papírból

2016. április 23., szombat

Citromos kuglóf - a 28.Blogkóstolóra

Citromos-kakaós  kuglóf
Van már citromos kuglóf a blogomon, sőt nagyon sokféle kuglóf van fent, de még olyan, amiben tej vagy valamilyen tejtermék ne lenne, nincs. A kuglóf  az elmúlt évtizedekben ünnepi kalács volt, és szinte mindig vajjal, tejjel, esetleg tejföllel vagy joghurttal készült. Nagyon kíváncsivá tett tehát ez a recept, hogy milyen kuglófot lehet sütni vízzel, zsírral, citromlével?
És hogy hol találtam?
Pammer Lívia blogján, ugyanis a Blogkóstoló játék 28. fordulójára őt sorsolta ki páromul Erika, a játék háziasszonya.
A játék lényege, hogy mindenki a neki kisorsolt blogról választ egy süteményt, amit elkészít , lefotóz és posztol.
Következzen tehát Lívia zöldcitrom levével készült kuglófja.
Hozzávalók:
7 tojás
25 deka barna nádcukor
25-30 deka liszt
1 zacskó sütőpor
1-1,5 deci puha zsír
1 deci langyos víz
3 db lime (zöldcitrom)
2 biocitrom lereszelt héja
1 vaníliáscukor
2 csapott ek holland kakaópor
Elkészítés:
Az  tojások sárgáir  habosra kevertem a cukorral, vaníliás cukorral, majd tovább kevertem a langyos vízzel. A felolvasztott de már nem meleg zsírt (mangalica zsír) akkor adtam hozzá, mikor már a cukor biztosan teljesen elolvadt. Beleöntöttem a zöldcitromok levét, és utolsónak belekevertem a sütőporral elvegyített lisztet - ezt már csak a gépi habverő legkisebb fokozatával. Végül kézzel fakanállal többszörre belekevertem a fehérje habot. Fakanállal beleforgattam még a reszelt citromhéjat, és felét máris öntöttem a zsírozott-lisztezett kuglófsütőbe. A massza másik felébe beledolgoztam a kakaóport és a sárga massza tetejére öntöttem, villával kicsit elhúzgáltam. Máris tettem a 170 fokra előmelegített sütőbe. Nálam 50 perc alatt sült meg, tűpróbát végeztem.
Egészben a kisült kuglóf
Langyosan szeleteltem és magam főzte cukormentes sárgabaracklekvárral tálaltam.
Finom volt, elfogyott, de...hogy is mondjam, hogy ne sértsek meg senkit?
Szóval én már sok, és sokféle kuglófot sütöttem, de ennek az állaga nem igazán olyan volt, mint a kuglófé. Nehézkesebb, tömörebb volt a tésztája. Nem tudom Líviának milyen volt, neki nincs szeletről fotó.

És nekem ízre se kuglóf ízű volt, talán mert vártam egy lágyabb, "vajas" ízt, de nekem határozottan kiérzett a zsír. Tehát mégegyszer mondom, hogy nem lehúzni akarom ezt a süteményt, mert finom volt, elfogyott - de ha ismét megsütném, csakis és kizárólag vajat használnék hozzá!
Remélem, nem bántottam meg Líviát - ö már másféle kuglófot is sütött zsírral, és hát ízlések és pofonok különbözők....
És itt jön egy "svédcsavar"! A fiamnak épp volt alkalma megkóstolni, és a "szabadkozásomat" hallgatva megjegyezte, hogy neki ez nagyon finom. Nosza, több, mint felét elvittem nekik. Feleségének és lányainak is nagyon ízlett, utolsó morzsáig elfogyott!
Ismét csak a régi közmondást hozom fel: "ízlések és pofonok...."
Köszönöm a receptet Lívia, egy tapasztalattal gazdagabb lettem. 
Egyébként érdemes a blogjára ellátogatni "Gasztroságok", vegyes blogot ír,  ételeket, kenyereket, kelt tésztákat bőven találhatunk nála, egy idő óta pedig főleg gluténmentes recepteket tesz közzé.

Stahl Judit zabpelyhes keksze

zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
7,5 deka zabpehely
15 deka finomliszt
15 deka barna nádcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet só
fél kávéskanál szódabikarbóna
15 deka vaj
2 evőkanál méz
fél vaníliarúd kikapart magjai
4 evőkanál hideg tej
A száraz hozzávalókat egy mély tálban összekevertem. A vajat a mézzel kislángon összeolvasztottam, ráöntöttem a zabpelyhes lisztkeverékre, hozzáadtam a tejet, és én vaníliamagok helyett 1 kávéskanál vaníliaaromát tettem. Fakanállal jól összekevertem, és diónyi gombócokat formáltam, amiket sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben egymástól 5 centi távolságra helyeztem. Enyhén nedves kézzel kicsit meglapogattam, 3-4 centi átmérőjű, kb. fél centi magas korongokat alakítottam.Ekkora már előmelegítettem a sütőt 175 fokosra, és 12-13 perc alatt megsütöttem tepsinként. Nekem 2 tepsivel lett, darabra 34(darabszám a gombócok nagyságától függ).
Süléskor a kekszek előbb megnőnek, elterülnek, mire megsülnek ellaposodnak. A tepsiben hagytam kihűlni, mert melegen még képlékenyek.
Igen finom kekszeink lettek, megköszönöm a receptet Stahl Juditnak, érdemes ellátogatni a blogjára.
Az idősebb unokám osztálya egyhetes erdélyi kirándulásra megy, neki készítettem útravalónak.
Remélem, keletje lesz a kirándulás alatt! :)


2016. április 17., vasárnap

Fekete epres mascarponekrémes torta

Fekete epres mascarponekrémes tortaszelet
Ennek a tortának a krémje a fekete  eperfa lefagyasztott gyümölcsével készült. 
Hasonlatosan a múlt heti áfonyás tortához. Az alapja ugyanaz a 3 tojásos kakós piskóta volt, a krémbe 20 deka fán termett fekete eper került. A gyümölcsöt azon fagyosan egy kislábosba tettem 2 evőkanál vízzel és 1 evőkanál cukorral. Forrás után 1-2 percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam. A kihűlt léből kb. 1 decit kivettem, amiben leáztattam 1 zacskó étkezési zselatint (25 grammost). A többi levet a mascarponéhoz kevertem. A leáztatott zselatint lassan felmelegítettem - csak forrásig - és először csak egy tálba kivett kevés krémhez kevertem hozzá, majd ezt kevertem bele a többi krémbe.A tejszínhabot most is utoljára tettem bele, mindent a kézi habverő legkisebb fojkozatával csináltam.
A tetejére az öntethez nem volt étkezési keményítőm, így a kipasszírozott epervelőhöz minmális vizet adtam, kicsit még főztem majd újra kinyomkodtam. Nem úgy viselkedett, mint a keményítős, ezért nem tudtam vele szépen díszíteni.


Megpróbáltam javítani kicsit rajta, egy kevés színtelen zselatint felmelegítettem egy deci vízben, és ezzel áthúztam a tetejét.
Zselatinnal áthúzva
Inkább elmosódott lett, szerintem nem javított rajta. A férjem szerint olyan lett, mintha folpackba lenne csomagolva.
De ahogy állt fél napot a hűtőben valahogy "összeérett", mert kiszeletelve már egész jól mutatott.

Na és az íze! Nagyon kellemes - persze mi szeretjük a fán termő epret, és bár a közelünkben nincs eperfa, tavaly is elmentünk 20 kilóméterre szedni. Másoknak is ajánlom, aki hozzá tud jutni.

2016. április 12., kedd

Egymillió oldalletöltés!

http://tortafuggo.blogspot.hu/
Blogom nézettsége elérte (és meghaladta) az egymilliót.
Ez számomra nagy öröm. Februárban múlt 5 éve, hogy elkezdtem írni. Akkoriban nem mertem jóslásokba bocsátkozni sem az évfolyam, sem a kattintások tekintetében. De élvezettel írtam (írom), sok tekintetben fejlődtem - mind a blogírást, mind a sütés-főzést számítva. Az első napokban örültem a 10-20 oldalletöltésnek, aztán napi 50-100-nál már nagyon büszke voltam magamra, később pedig természetesnek vettem a többszáz, esetleg ezer kattintást. Persze ez hullámzó, és garancia sincs rá, hogy mindig így marad, de manapság, amikor nagyon sokan vagyunk a "piacon", megbecsülendő ez a szép szám. Főleg, hogy én nem haladok a korral, vagyis nem változtattam a blogom küllemén a kezdetek óta. Elég volt beletanulni a kezelésébe, és elég sok időt vesz igénybe most is, hogy az egyéb elfoglaltságaim mellett "naprakész" állapotban tartsam. 
De nagyon igyekszem!
És megköszönöm mindazoknak, akik látogatásaikkal hozzájárultak ennek a jubíleumi számnak az eléréséhez!
Továbbra is szeretettel várok mindenkit, aki szándékosan felkeres, vagy véletlenül ide téved!
Kellemes olvasgatást, hasznos nézelődést kívánok!



2016. április 11., hétfő

Áfonyás mascarpone krémtorta

Áfonyás mascarpone krémtorta
A fiam szülinapjára készítettem.
Sütöttem egy három tojásos kakaós piskótát - 3 tojás, 3 kanál cukor, 2 kanál liszt, 1 kanál kakaópor.
Miután kihűlt a kisült piskóta, visszatettem a 23 centi átmérőjű csatos tortaformába, és az alábbi krémet tettem rá.
Krém:
80 deka mascarpone krémsajt(nálam házi, 3 nagy pohár tejföl 3 napig csöpögött)
2,5 deci 30%-os habtejszín
20 deka áfonya (nálam fagyasztott)
4-5 evőkanál porcukor
fél citrom leve
1 kis zacskó habfixáló por
1 tasak zselatin fix
A jól lehűtött tejszínt 2 kanál porcukorral félig felvertem, majd hozzáadtam a habfixet és teljesen kemény állagúra vertem. Ezután hűtőbe tettem.
A mascarponét natúr gépi habverővel 1-2 perc alatt felhabosítottam, ekkor beleszórtam a zselatinfixet, amivel még egy percig vertem. Majd következett a félig felengedett áfonya (1 evőkanálynyit félretettem belőle a díszítéshez). Az áfonyától szép lila lesz a krém színe, amint a szemeket összetöri a habverő. A porcukrot utoljára kevertem hozzá, én 3 evőkanállal, de ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet. Meg kell kóstolni - nagyon finom ám! :)
Végül kivettem a hűtőszekrényből a tejszínhabot, és belekevertem a mascarpone krémbe a gépi habverő legkisebb fokozatán.
Rásímítottam a piskótakarikára és éjszakára a hűtőbe tettem.
Reggel díszítettem.
Díszítés hozzávalói:
1 evőkanál áfonyabogyó
2 evőkanál víz
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
Az áfonyaszemeket a vízzel főni tettem - csak egy müzlis tálban, mikróban. Egy-két perc alatt felforrt, kipattogott az áfonya. Ekkor apró szűrőn átszűrtem, az áfonyaszemeket jól kipasszíroztam. Hozzáadtam ehhez a léhez a porcukrot meg az étkezési keményítőt, összekevertem, és visszatettem a mikróba kis időre, épp csak amíg valamennyire besűrűsödött.
Kicsit hűlni hagytam, majd mokkáskanállal pöttyöket csepegtettem a tortára. A szélén körben hagytam lefolyni. a tetején némely pöttyöt fogvájóval különböző irányokba széthúzgáltam, másokat úgy hagytam. Gyertya rá, és indultam vele a fiamékhoz.

Születésnapi áfonya krémtorta
Lemaradt a felirat, hogy ez volt a 44.
Ez a torta hűtést igényel!
A torta nagyon finom volt, máris kezdhetném újból, de nincs több áfonyám a fagyóban. Viszont van feketeszeder, úgyhogy legközelebb azzal lesz! Még annyit hozzáfűzök, hogy az ilyenfajta tortákat szokás "sütés nélkül", vagyis kekszmorzsás alappal készíteni. Úgy még egyszerűbb, kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak.
A nagymamámnak is ezen a napon lenne a születésnapja, de őt már '92 óta nem kell köszönteni. :( Tegnap kint voltam a sírjánál a temetőben. A fiam is ismerte a dédnagymamáját, megemlékeztünk róla is.

Savóval dagasztott kalács

Savóval dagasztott kalács
Amikor kezdtem a kalácssütés hozzávalóit előpakolni, jutott eszembe, hogy a tejből előző este tejbegrízt főztem. Savóm viszont volt, használtam már felerészt tejjel, de csak savóval még nem dagasztottam. Zsóka receptje viszont vagy savót, vagy tejet ajánl. Úgy csináltam, hogy 1 evőkanál tejfölt elkevertem a savóban. Nagyon finom könnyű kalácstésztát kaptam, amiből sodrott kalácsot és szilvalekváros kiflit sütöttem.
Kalácstészta.
4 deci savó
1 ek tejföl
2 tojás + egynek a sárgája
4 evőkanál cukor
1 teáskanál só
12 deka olvasztott margarin
75 deka liszt (fele sima, fele rétes)
5 deka friss élesztő
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütő tartályába tettem, dagasztás-kelesztés programra kapcsoltam és a program lejárta után máris lehetett formázni.
Két gáztepsivel lett ebből a tésztamennyiségből, egyiket sodrott kalácsnak formáztam, aminek a tetejét tojással való bekenés után durva barna nádcukorral szórtam meg. Másik tepsivel szilvalekváros kifli lett.


2016. április 6., szerda

Almás sütemény Eta módra

Almás sütemény Eta módra
Tészta hozzávalói:                                                                             


  • 15 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

  • Megkenni:
    baracklekvár
    Töltelék:
    1 kg alma
    Habhoz:


  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

  • A tésztához a cukrot a tojássárgákkal és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra kikevertem, majd beleadtam a sütőporral elvegyített lisztet. Először fakanállal összekevertem, majd kézzel gyors mozdulatokkal meggyúrtam a tésztát. Kb. 30 dekányit elvettem belőle, és folpackba csomagolva a fagyasztóba tettem fél órára - ez kerül reszelve a sütemény tetejére.
    Az almatöltelékhez meg kell hámozni és lereszelni az almát, és kinyomkodva a süteménybe tenni (cukrot nem ír bele a recept). Én 2 üveg 720 ml-es almapépet használtam, ami befőzőautomatával készített alma ivólé "mellékterméke".
    Egy 30x40 centis zsírozott-lisztezett  tepsibe kell beleformálni a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Én ehhez kivágtam egy sütőpapírt és azon nyújtottam el enyhén lisztezve a tésztát, majd a papírral együtt belehelyeztem a tepsibe (minden oldalán volt pereme).
    Megkentem vékonyan baracklekvárral, erre terítettem az almapépet.
    A tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot vertem, amit rásímítottam az almatöltelék tetejére. Ekkor vettem ki a fagyasztóból a félretett tésztát, és almareszelőn a tojáshab tetejére reszeltem egyenletesen elosztva.
    A 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Húsz perc után letakartam sütőpapírral a tetejét, és még 25 percig sütöttem.
    Miután teljesen kihűlt, lehet kimetélni. Nálam elég sok lett bele a töltelék, nagyon óvatosan kellett vágni, hogy szép kockák sikerüljenek.



    Nagyon finom sütemény, köszönöm a receptet Editnek, és Etának!
    Forrás: http://webcukraszda.hu/almas-sutemeny-eta-modra/

    2016. április 1., péntek

    Puncstöltelékes piskótatekercs

    puncstekercs

    Még ez is  húsvéti süti volt. Tulajdonképpen egy piskótatekercs puncsos töltelékkel megtöltve, kívülről rózsaszín cukormázzal bevonva.
    Sütöttem egy 4 tojásos piskótát a nagy gáztepsiben, amit sütőpapíron feltekerve hűtöttem ki.
    A töltelék teljesen a Puncsrolád tölteléke, néhány szem amaréna meggyel kiegészítve.
    A kihűlt kitekert piskótalapra rákentem fél üveg folyós sárgabarack dzsemet, erre  a tölteléket, megszórtam lecsöpögtetett amaréna meggyel és feltekertem. Fóliába csomagolva pihent egy éjszakát, majd másnap megkapta a rózsaszín mázat.
    Mázhoz 20 deka porcukrot néhány csepp citromlével, meg annyi amaréna meggy levével hidegen kikevertem, hogy kenhető állagú legyen, és késsel kentem a piskótatekercsre. Dekorációnak színes cukordarát szórtam rá.
    Esti fotó
    Aggódtam emiatt a süti miatt, mert ez 2 napot várt hideg helyen az ünnepre, és mikor felvágtam, láttam, hogy eléggé átázott a piskóta. Ennek ellenére nagy sikere volt, a családtagjaim szerint így nem volt annyira száraz.


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...