Összes oldalmegjelenítés

2016. december 7., szerda

Diabetikus zabkeksz

Diabetikus zabkeksz
Egyre több a cukorbeteg személy az ismeretségi körünkben. Most a férjem a volt főnökét látogatta meg, neki sütöttem ezt a diabetikus kekszet.
Hozzávalók:
1 nagy savanykás alma (vagy 2 kisebb)
10 deka aprószemű zabpehely
1 púpos evőkanál rizsliszt
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szódabikarbóna
1 csapott evőkanál natúr kakaópor
5 deka kókuszreszelék
2 csapott evőkanál nyírfacukorpor
1 kis méretű tojás

 Az almát sajtreszelőn lereszeltem. A száraz összetevőket összekevertem, majd a reszelt almához adtam, beletettem a tojást és összegyúrtam a tésztát. Az állagát rizsliszt hozzáadásával lehet szabályozni, ha lágy lenne. Esetleg kicsit ki lehet nyomni az alma levét, bár én nem nyomtam ki, mert először összekevertem a száraz hozzávalókat, azután reszeltem le az almát, így nem állt sokáig, ne m eresztett levet.
A tésztából diónyi gombócokat formáltam, amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kis távolságra. A gombócokat kenál hátuljával ellapogattam, és 180 fokosra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
A recept nem írja, de én kekszeknél gyakran alkalmazom a következőt: fél citrom levét elkeverek némi édesítővel, és ecsettel a kisült, de még forró kekszek tetejét átkenem vele.
A receptet  ITT találtam, köszönet érte!
Ebből az adagból egy gáztepsivel lett, 22 db 5-6 centi átmérőjű keksz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...