Összes oldalmegjelenítés

2016. december 5., hétfő

Diabetikus almáspite

Diabetikus almáspite

Hozzávalók:
25 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 deka szezámmagliszt
25 deka margarin
1 zacskó sütőpor
10 deka nyírfacukor por
1 csipet só
2 tojás + 2 btojássárgája
2 evőkanál tejföl
A liszteket, sütőport,sót, nyírfacukor port szárazon összekevertem, elmorzsoltam benne a margarint, majd a tojásokat és a tejfölt hozzáadva gyors mozdulatokkal meggyúrtam a tésztát. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tettem. Addig elkészítettem a tölteléket.
Almatöltelék:
1 kiló savanykás alma (tisztítva mért)
10 deka nyírfacukor
3 deka vaníliaízű főzős pudingpor
fél citrom leve
A meghámozott almákat almareszelőn lereszeltem, összekevertem a fél citrom levével, meg a nyírfacukorral, és tűzre tettem párolni. Nem kell nagyon megpárolni, épp csak engedjen egy kis levet.
A  pudingport kevés vízzel símára kevertem, és beleöntöttem a párolódó almába, gyorsan összekevertem, és már le is vettem a tűzről, hagytam kihűlni.
A pihentetett tésztát kétfelé vettem, és egyiket sütőpapíron kinyújtottam, a sütőpapírral együtt belehelyeztem egy 22x32 centis tepsi aljába. Ráterítettem a tölteléket, a másik tésztát pedig szintén sütőpapíron kinyújtottam, akkorára, mint a tepsi.  Ezzel a tésztalappal befedtem az almát. Egy kötőtűvel megszúrkáltam, és a 220 fokosra előmelegített sütőbe tettem.   Kb. 35 perc alatt sült meg, félidőben fehér papírral letakartam, hogy ne égjen meg a teteje, de rendesen átsüljön az alja is. A tepsiben hagytam kihűlni.
Kb.5x5 centis kockákra vágtam, a tetejét megszórtam xilitporral.

Nagyon finom volt. Aki nem tudta, hogy diabetikus, nem vett észre semmi különbséget. Esetleg a tészta színéből, mivel ez sötétebb - következtethet, hogy nem a hagyományos alapanyagok.
A férjem barátjánál voltunk Ferenc napot köszönteni, ahol 3 cukorbeteg személy is volt a társaságban. Ők különösen örültek neki.


elirat hozzáadása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...