Összes oldalmegjelenítés

2016. december 31., szombat

Aszalt szilvás muffin

Aszalt szilvás muffin
Hozzávalók:(12 db-hoz)
10 deka őrölt mandula
20 deka finomliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál só
fél zacskó sütőpor
2 tojás
15 deka lágy barnacukor
15 deka olvasztott vaj
1 deci tej
24 db magozott aszalt szilva
2 evőkanál rum
2 evőkanálnyi durvára vágott dió
Az aszalt szilvákat forró vízben 2-3 soron megmostam, kinyomkodtam,egyenkét kettőbe vágtam, majd egy kis tálban ráöntöttem a 2 kanál rumot, jól elkevertem és hagytam állni 1 jó órát. Időnként megkevertem, hogy mindenfelé érje a rum. Egy óra alatt teljesen felszívta a rumot.
A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük. Egy másik edényben a 2 tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott, de már nem meleg vajat, valamint a tejet. Utoljára beleöntjük a lisztes keveréket, ezzel is összekeverjük. Mindezt a kézi habverő legkisebb fokozatával csináltam. A szilikon muffinsütőket félig töltöttem a masszával, majd mindegyikre raktam 2-3 darab aszalt szilvát, aztán befedtem  masszával. A tetejükre is került aszalt szilva, meg durvára vágott dió.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt sültek meg. Langyosan kivettem a formából őket.
Darált mandula helyett darált dióval, vagy mogyoróval is készíthető, vagy csak simán liszttel, illetve répacukorral.. 


2 megjegyzés:

  1. De finom, ünnepi édesség :-)
    Nektek is boldog, szerencsés, egészségben gazdag új évet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Kati! Viszont kívánjuk! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...