Összes oldalmegjelenítés

2016. november 7., hétfő

Kinder pingui torta



Kinder pingui torta
Születésnapomra leptem meg magamat ezzel a tortával.
Tészta hozzávalói:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
6 ek meleg víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor
A tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá vertem. A többi cukorral meg a meleg vízzel jól kikevertem a tojássárgákat. A lisztet, kakaóport és a sütőport szárazon összekevertem, majd a tojáshabbal felváltva a kikevert tojássárgához vegyítettem. Sütőpapírral bélelt 24 centis kerek tortaformába öntöttem a masszát, és 180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem (kb.20 perc).Miután kivettem és teljesen kihűlt, két karikába vágtam.

Tejszínes krémhez: 
fél liter habtejszín
2-3 evőkanál porcukor
1 zacskó étkezési zselatin
2 zacskó vaníliás cukor
6 evőkanál víz
A zselatinport leáztattam a 6 kanál vízben, kicsit hagytam dagadni, majd forrásig hevítettem, és amíg hűlt felvertem a tejszínt a vaníliáscukorral és 3 evőkanál porcukorral. Mikor kemény lett az állaga, kivettem egy keveset, amibe belekevertem a feloldott zselatint, és ezt kevertem hozzá az összes tejszínhabhoz.
Az egyik piskótalapot egy tálcára helyezett állítható tortakarimába helyeztem, és rákentem a tejszínhab felét. Hűtőbe tettem kb. 20 percre dermedni - addig hűtőbe tettem a tejszínhab másik felét is.
Csokoládés krémhez: 
15 dkg étcsokoládé
10 deka vaj
2 ek napraforgó olaj
A hozzávalókat összeolvasztottam, krémesre kevertem, és a hűtőből kivett tortán a lehűlt tejszínhab rétegen elsímítottam, és visszatettem a hűtőbe, hogy a csokiréteg is megdermedjen.
Miután eléggé megszilárdult a csokiréteg, rásímítottam a maradék tejszínhabot és ismét hűtőbe tettem.
Kicsit hagytam szilárdulni, aztán ráhelyeztem a másik piskótalapot, majd éjszakára hűtőbe került.
Reggel lekapcsoltam róla a tortakarimát, és elkészítettem a bevonót.
Kinder pingui torta

Bevonáshoz: 

15 dkg étcsokoládé
10 deka vaj
3 ek napraforgó olaj
Az iménti módon készítettem el a bevonót, de nem a teljes tortát vontam be vele, csak a tetejét, és kicsit lecsorgattam körben.
Piskótalap - tejszínkrém - csokiréteg - tejszínkrém - piskótalap - csokibevonat
A recept eredetileg Csiszárik Máriáé,  minimális változtatásokkal csináltam meg. Én nem margarint, hanem vajat használtam, zacskós állati tejszínt, valamint az összeállításnál én így rétegeztem. A lényeg azonban nem változott.Nagyon köszönöm Máriának a receptet!
Egy szelet Kinder pingui torta
A torta nagyon finom volt! Bár én megjegyeztem, hogy talán még egy zacskó tejszín kellett volna, hogy magasabb legyen - családtagjaim lehurrogtak, hogy ez így jó, ahogy van!  :D

4 megjegyzés:

  1. Isten éltessen kedves Marcsi! Nagyon finom lehetett a meglepetésed :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Hálás vagyok a Jóistennek, hogy már a 64. évemet, egyúttal a 45. házassági évfordulónkat is megérhettük. :)

      Törlés
  2. Isten éltessen nagyon sokáig erőben egészségben! Pár nap és én is ünneplek egyidősek vagyunk ahogy látom! A tortád nagyon guszta és finom lehetett.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...