Összes oldalmegjelenítés

2016. október 19., szerda

Feketeerdő -szerű tálas desszert

Feketeerdő -szerű tálas desszert
A Feketeerdő torta újragondolt változata a tálas, vagy pohárdesszert. Ekkor nem tortának készítjük el, de a hozzávalók ugyan azok: kakaós piskóta kockák, tejszínes csokikrém, vaníliakrém és rumos meggy egy edégyben egymásra rétegezve, tetején édes tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszítve.
Az én mostani desszertem azért "Feketeerdő szerű", mert a kakaós piskóta helyett bolti babapiskótát használtam. Szóval nem az igazi, de így is nagyon finom volt! :)
Hozzávalók:
40 deka babapiskóta
1 üveg magozott meggybefőtt
1 kisüveg rumaroma
Csokikrémhez:
10 deka étcsokoládé
2,5 deci habtejszín
Vaníliakrémhez:
1 zacskó főzős vaníliapuding
fél liter tej
5 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
2,5 deci habtejszín
1-2 evőkanál porcukor
csokiforgács vagy csokidara
Elkészítés:
A babapiskótákat egyenként 3 darabba törtem. A meggybefőttet leszűrtem, a levébe beleöntöttem a rumaromát(lehet valódi rum, de én most gyerekeknek is adtam belőle).
A csokikrémhez 2,5 deci (1 zacskó 30%-os) tejszínt melegedni tettem, és beletördeltem a tábla étcsokit. Kevergetés közben felforraltam, majd főztem 1-2 percig, hogy sűrűsödjön. Nem muszáj túl sűrűre főzni, mert hűlés közben még sűrűsödik. Félretettem, időnként megkevertem, hogy ne bőrösödjön.
A vaníliakrémhez egy lábosba öntöttem a tasak pudingport, hozzákevertem a cukrot, és a tejjel felöntve kézi habverővel kevergetve megfőztem a pudingkrémet. Nem kell annyira sűrűre főzni, mintha tortakrémhez főznénk.
Egy nagyobb üvegtál alját kiraktam bvabapiskótadarabokkal, és meglocsoltam a rumaromás meggylével. Rákerült egy réteg csokoládékrém, aztán újra babapiskóta, arra egy réteg vaníliakrém, megszórtam meggyszemekkel, és így foltattam tovább a rétegezést. Felső rétegnek csokikrémet kentem, erre vaníliakrémet, és hűtőbe tettem néhány órára, hogy kicsit összeérjen.
Tálalás előtt a másik zacskó habtejszínt 1 púpozott kanál vaníliás cukorral kemény habbá vertem. Nem tettem bele semmi habfixáló. Ráöntöttem a felső rétegre, megszórtam csokidarával, és tálaltam.
Lehetett volna még díszíten - meggyszemekkel, menta levelekkel, csokiba mártott ostyarúddal - de most siettem. Majd legközelebb...
Így készült
Finom volt, de másnap még finomabb volt, amikor összeértek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Most éppen ilyen krémes finomságra vágyom! Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Tényleg nagyon finom, főleg, ha 1-2 napot hűtőben érik.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...