Összes oldalmegjelenítés

2016. szeptember 5., hétfő

Szilvalikőr házilag

Szilvalikőr
Hozzávalók:

15 szem  magozott szilva
fél liter házi szilvapálinka
3 rúd fahéj
1 rúd vanília
fél kg cukor
4 dl víz


Elkészítés:A szilvát dunsztos üvegbe tettem és felöntöttem a pálinkával. Beletettem a fahéjat és a vaníliarudat.Csavaros tetővel lezártam, majd napos helyre tettem 10 napra.
Napoztattam
Minden nap kicsit felráztam (maceráltam). A napoztatás után elkészítettem belőle a likőrt.A cukrot megkaramellizáltam, felöntöttem a vízzel.Összemelegítettem, amíg a karamell elolvadt, majd hagytam kihűlni.A szilvás pálinkához hozzáöntöttem a kihűlt cukros levet, és ismét lezártam az üveget. További egy hétig kellett érlelni lezárt üvegben.Majd leszűrtem és jól záródó üvegben várja az e lfogyasztását. Talán karácsonykor...:)
Két hétdecis üveget tudtam megtölteni ezzel a mennyiséggel, + 1 decire való kimaradt. A "szilvaágyat" majd süteménybe fogom elhasználni - nem tanácsos így megenni, mert be lehet tőle rúgni. :)

A receptet Zsuzsitól hoztam, köszönöm szépen! :)

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsanna! Az üvegekben szilvapálinka volt a rajta lévő címkékkel.

      Törlés
  2. Nagyon szép lett a likőröd, lehet hogy kipróbálom majd. Talán még fog sütni a nap :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajánlom kipróbálásra, Kati! Igaz, hogy a napsütés külön hasznos neki, de anélkül is érlelhető, pl. meleg konyhában. De biztos lesz még jó idő! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...