Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 17., szerda

Túrós rizsfelfújt barnarizzsel

Túrós rizsfelfújt barnarizzsel
Pitelánynál akadtam a túrós rizsfelfújt receptjére. Minimális módosításokkal elkészítettem.
Hozzávalók:
10 deka barnarizs
25 deka tehéntúró
1,5 deka kókuszszsír
5 deka nyírfacukor
2 tojás
1 citrom leve és héja

A barnarizst egy éjszakára hideg vízben leáztattam, majd másnap bő vízben (kb.háromszoros a víz mennyisége, mint a rizs) megfőztem, ez kb. fél óráig tartott. Hagytam teljesen kihűlni.
A tojások fehérjét a fele nyírfacukorral, pár csepp citromlével kemény habbá  habbá vertem.
A tojások sárgáját a maradék nyírfacukorral habosra kevertem, majd beledolgoztam a lágy kókuszzsírt, beleadtam a túrót, a citromlét és a citrom lereszelt héját, valamint a kihűlt rizst.Gépi habverővel mindent jól összekevertem, utoljára pedig a kemény tojáshabot csak fakanállal óvatosan.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöttem a masszát - 18-20 centi átmérőjűben magasabb lett volna, de nekem most 23 centis volt.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütöttem 35 percig. Mivel a teteje egyáltalán nem pirult, ezért grill üzemóddal kicsit rásegítettem. Miután kivettem, lecsíptem alulról egy falatkát és megkóstoltam. Ráéreztem, hogy a férjemnek nem lesz elég édes. Ezen segítendő még azon forrón öntöttem rá 2-3 evőkanálnyi juharszirupot. Tetejére pár szem fekete szőlőt tettem.
Egészben

Finom volt és egészségesebb, mintha fehér rizzsel, répacukorral készült volna. Köszönöm Pitelánynak a receptet!
Feketeszőlő szemekkel kínáltam

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...