Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 21., vasárnap

Mascarponés ribizlis torta


Ribizlis mascarponés torta

Mascarponés ribizlis torta. Egy 4 tojásos kakaós-olajos piskóta a tortaforma aljára helyezve, rá a mascarpone-tejföl-túró-ribizli-tejszín keverékéből készült krém, tetején keményítős ribizli zselével.
Tulajdonképpen EZ vagy Ez a torta a kiindulási alap, aztán az alapanyagokat szoktam időnként variálni.
Most 30 deka házi mascarponét, 20 deka tejfölt, 25 deka krémes túrót és 30 deka fagyasztott  ribizlit kevertem krémmé 2,5 deci tejszínt is beleadva, valamint egy zacskó ribizlilében feloldott étkezési zselatint. A tetejére felfőztem 10 dekányi ribizlit 2 deci vízzel meg 2 kanál porcukorral, majd átpasszíroztam, és ezt a lét a tűzre visszatéve 2 kanál étkezési keményítővel besűrítettem, majd kicsit hűlni hagytam és ráöntöttem a krém tetejére. Tálalásig hűtőben tartottam. A virágdísz élő mályva virága, ami ehető - bár nálunk nem ette meg senki. A ribizliszemeket passzírozás nélkül kevertem a krémbe, nem voltak zavaróak a magjai. A torta nemcsak mutatós volt, de finom is! Nagyon sok dícséretet kaptam érte. :)


Felirat hozzáadása

6 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon guszta, Mariszom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska! És még előnye, hogy gyorsan elkészíthető. :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Sajnálom Vali, de ez olyan kapós volt, hogy szinte "melegében" elfogyott. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...