Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 30., kedd

Háromcsokis mousse sajttorta az unokám szülinapjára

Háromcsokis mousse sajttorta
Láttam már hasonló tortákat, elolvastam a recepteket, de ezt mégis saját ötletből kreáltam meg
Izgultam is, hogy vajon hogy sikerül?
Először a krémek elkészítéséve kezdtem.
Hozzávalók:
20 deka étcsoki
20 deka tejcsoki
20 deka fehércsoki
3x2 deka vaj
3 zacskó 30%-os állati eredetű habtejszín
3 zacskó zselatin fix
90 deka házi mascarpone krémsajt
Az összetördelt csokoládét tálba tettem. (Én kockacsokikat vettem, amit már nem kellett tördelni).
A tejszínt a vajjal melegedni tettem és forrásig hevítettem. Nem kell felforralni. A forró vajas tejszínt a csokoládékockákra öntöttem. Kicsit vártam, míg olvadni kezd, majd fakanállal egyneművé kevertem. Ezt külö-külön megcsináltam a háromféle csokival. Az étcsokoládés egész sűrű krém lett. A tejcsokoládé és a fehércsokoládé hígabb állagú lett, ez gondot okozott nekem(de aztán ezek is jó állagúak lettek). Teljesen kihűtöttem, majd néhány órára hűtőbe tettem mindegyiket.
Megsütöttem a tortaalapot, Mint Itt, és kihűtöttem. Ráhelyeztem egy tálcára, körbefogtam állítható tortagyűrűvel.
Először az étcsokoládés krémet csináltam meg. A hűtőből kivett (elég sűrű)csokis tejszínt -amit egyébként csokiganázsnak is hívnak) gépi habverővel magas fokozaton jól felhabosítottam.Megkóstoltam, és mivel kicsit "keserűnek" gondoltam, beledolgoztam 1 evőkanál porcukrot.
A mascarponét 3 részre osztottam -tehát lett 3x30 deka.  Ebből az első 30 dekába belekevertem 1 zacskó zselatin fixet, majd ezt a kevereéket kanalanként hozzádolgoztam a felhabosított csokikrémhez gépi habverővel. Ráöntöttem a piskótakarikára, majd 2 órára hűtőbe tettem. 
Miután lejárt a 2 óra, a tejcsokis krémet készítettem el ugyanígy, azzal a különbséggel, hogy ebbe nem kellett cukrot tenni, mert a tejcsoki elég édes. (A fehércsokis krémbe se kellett plusz cukor). Ráöntöttem az étcsokis rétegre, és ismét 2 órára hűtőbe került, míg a 3. féle krémet is elkészítettem és ráöntöttem a tejcsokis rétegre.
a fehércsokis krém alig fért rá, olyan magas lett, mint a tortakarima, ezért középen kicsit felhalmoztam a krémet, és kanál hátuljával valami virágfélét próbáltam kialakítani, amit aztán nylon zacskó sarkából olvasztott csokival körbeírtam - ez lett a díszítése. Egy éjszakára hűtőbe került a torta, a tortagyűrűt csak tálalás előtt vettem le róla. 
Mutatok néhány fázist a készítésről.






















.
                                                                                                                                                               

Gyertyák, meg feliratos marcipán táblácska került még rá.
Annácskánk, az idősebb unokánk ma tölti a 14. életévét. Istenem, hogy elszaladt az idő! Most volt csecsemő....:) És íme, gyönyörű nagylány lett! :)


Egy szelet torta - nagyon finom volt!
Így következnek a rétegek

6 megjegyzés:

  1. Ez aztán a torta Mariszom! Nagyon tetszik, hogy olyan szép csíkos! Boldog szülinapot a nagylánynak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Habocska! Kicsit hibádzik a torta oldala - ügyesebben kellett volna levenni a tortakarimát...Na, majd legközelebb! :)

      Törlés
  2. Nagyon szép és igen finom tortát készítettél! Isten éltesse nagyon sokáig a szép unokádat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves vagy Éva, köszönjük szépen! :)

      Törlés
  3. Gyönyörű unokádat Isten éltesse sokáig! A csodás ez a torta, harmonizáló rétegek és ízek, nagyon mutatós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, köszönöm a jókívánságot is, a torta méltatását is. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...