Összes oldalmegjelenítés

2016. július 15., péntek

Spenótos panelrétes

Spenótos panelrétes
Az édes joghurtos meggyes panelrétes receptje már fenn van a blogon  ITT.
Most valami sósat akartam sütni, finom gyenge spenótom terem bőven - ha valami tésztafélébe sütve teszem asztalra, kelendőbb a spenót. Kreáltam hát a joghurtos rétesnek egy sós változatát.
A joghurtos pohár a mérce.
Hozzávalók:
8 db kész réteslap
Joghurttöltelék:
4 pohár 150 grammos natúr joghurt
2 joghurtos pohár búzadara (nálam teljes kiőrlésű)
1 zacskó sütőpor
3 db tojás
1 csapott teáskanál só

Spenóttöltelék:
fél kiló spenótlevél
4 nagy gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
3 tojás

Lapokat megkenni.
1 kispohár tejföl
1 deci étolaj

A spenóttöltelékkel kezdtem, hogy legyen ideje elhűlni. A spenótleveleket forró vízbe dobtam kb. 2 percre, míg kicsit összeesett. Majd leszűrtem, kinyomkodtam és kicsit összemetéltem, és rádobtam 2 evőkanál olívaolajra párolni. Közben hozzáadtam a zúzott fokhagymagerezdeket, a fehérborsot, és  kicsit sóztam. Pár múlva elzártam alatta a tüzet és ekkor kevertem bele a csipet sóval felvert tojásokat.

A joghurtokat tálba öntöttem, hozzá ment a búzadara, sütőpor, só és a tojások. Mindezt jól összekevertem, és hagytam állni, hogy a búzadara megszívja magát.

Bekapcsoltam a sütőt 200 fokosra.
Egy 35x20 centis belméretű   tepsit kiolajoztam, majd kibéleltem 2 réteslappal. Egyenként megkentem őket olajos tejföllel, és helyenként eltéptem, hogy jusson a tepsi oldalára is. Beleöntöttem a joghurtos-grízes elegy felét - ez szépen elterült a lapokon, majd ismét két megkent lap, amivel betakartam. Következő réteg a spenóttöltelék, szép egyenletesen elkentem a lapokon, majd ezt is beborítottam két megkent lappal, amire ráöntöttem a joghurtos-grízes elegy másik felét. a grízes töltelék elég híg állagú, de nem kell tőle megijedni. Az utolsó két megkent lappal beborítottam, és a tetejét alaposan megkentem olajos tejföllel. (Ehhez még kellett bekevernem egy kis tejfölt meg olajat).
Betettem a forró sütőbe, és  kb. fél óra alatt szép pirosra megsütöttem.

Langyosan vágtam kockákra. Nekünk nagyon finom volt! Főleg melegen nagyon jó. Mikor kihűl, akkor a grízes töltelék megkeményedik benne. Legközelebb kipróbálom brokkolival, cukkinivel, mángolddal is.


2 megjegyzés:

  1. Egy kis sós nekem is jól esne most-reggelire. :-) Nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Szia Marisz!

    Tudom, hogy te is szeretsz játszani, ezért gondoltam szólok neked is, hogy kiírtam egy régi játék újabb fordulóját, ha érdekel esetleg, nézz be hozzám
    http://zsuzsiafazekban.blogspot.co.uk/2016/08/online-vacsora-csata-jatek.html

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...