Összes oldalmegjelenítés

2016. június 11., szombat

Ecetes sós stangli

Ecetes sós stangli
Hozzávalók:
70 deka liszt
25 deka vaj
20 deka házi sertészsír
2 teáskanál só
1 csomag sütőpor
2 evőkanál 20%-os ecet
6 evőkanál víz
Lekenni:
1 tojássárgája elkeverve 1 teáskanál vízzel
Megszórni:
magvak - mák, szezámmag, lenmag,stb.
A lisztet,sót,sütőport szárazon összekevertem. Elmorzsoltam a zsiradékokkal, majd hozzáadtam az ecetet, és gyúrás közben  kanalanként a vizet. A víz lehet hogy nem kell mind, ahogy a tészta állaga megkívánja, annyit tegyünk.
Az összegyúrt tésztát folpackba csomagoltam, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Kivéve kinyújtottam 3-4 mm vastagságú téglalappá. Könnyebb vele dolgozni, ha kétfelé vágjuk, és egymás után nyújtjuk ki. Tetejét lekentem a vízzel összekevert tojássárgájával, és derelyemetszővel máésfél centi széles, 7-8 centi hoszú rudakat vágtam. Megszórtam a magvakkal - lehet fajtánként, vagy keverve is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem. Tepsinként kb. 25 perc alatt sült meg. Ebből a tésztamennyiségből 2 nagy gáztepsivel lett. 

A receptet Okkitól hoztam, ő pedig  Gerdinél talált rá. Mindkettőjüknek megköszönöm, mert nagyon finom, elálló sós ropogtatnivalónk lett. Illetve jótékonykodtam vele, de természetesen mi is megkóstoltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...