Összes oldalmegjelenítés

2016. június 9., csütörtök

Chia­pa­la­csinta

Chia­pa­la­csinta

Mivel a chia pudig és chiamagos lekvár bevált, kipróbáltam a chiapalacsintát is. Nem mintha nekem diétáznom, vagy fogyókúráznom kellene, de a férjemnek jobban oda kell figyelni az étkezésére, ezért egyre több ilyen és hasonló "reform" nasit iktatok be. A receptet ITT találtam, de nem követtem teljesen, hanem összehoztam magamnak egyet.
Hozzávalók:
25 gramm chia mag
250 ml tej
1 tojás
1 evőkanál kókuszliszt
kisütni pár kanál kókuszolaj
tölteni lekvár, gyümölcs,őrölt fahéj, stb
A tejbe leáztattam a chia magot egy éjszakára. Hozzáadtam a tojást, a lisztet, jól elkevertem és hagytam pihenni vagy 2 órát.
A palacsintasütőt ecsettel megkentem kókuszolajjal, felforrósítottam és kisütöttem a palacsintákat.
Jóval nehezebb ezt a masszát kezelni, mint a hagyományos palacsinta tésztát. Az első három össze is szakadt, aztán rájöttem, hogy több kisebb kört kell egyidőben a palacsintasütőben sütni. Megfordítani minden esetben meg kell, az is nehezebb, mint a hagyományosnál, teljesen alá kell nyúlni lapáttal.
Én most fahéjas porcukorral hintettem meg, cseresznyét is adtam hozzá. Két személynek elegendő ez a mennyiség egyszerre desszertnek.
Chia­pa­la­csinta

Mi csülkös bableves után ettük, nem is fogyott el mind. A férjem szerint tojásrántotta állaga van a tésztájának.
Erről jutott eszembe, hogy hagymásan, gombával is meg kellene próbálni...

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...