Összes oldalmegjelenítés

2016. május 29., vasárnap

Homoktövis fagyi

Homoktövis fagyi
Az idei fagyiszezont fagyasztott homoktövis fagyival kezdem. Találtam  homoktövis receptes oldalt, ahol több fagyi recept is van ezzel az értékes gyümölccsel. Mivel az egyszerűség híve vagyok, most is a könnyebbet választottam.
Én azt írom le, ahogy én készítettem.
Homoktövis fagyi
Hozzávalók:
30 deka fagyasztott homoktövis bogyó
4 evőkanál porított nádcukor
2 deci növényi tejszín
1 kispohár-125 grammos krémes natúr joghurt
A homoktövis bogyókat szobahőmérsékleten kiengedtem, ezután turmixgépbe tettem, és annyi vizet öntöttem rá, hogy a gépet el tudjam indítani. Miután lemixeltem műanyag szűrőbe öntöttem és hagytam lefolyni a levét, majd kézzel még át is passzíroztam. Ezt a sűrű lét (nem nevezném velőnek, mert attól azért kicsit hígabb volt) beleöntöttem a turmixgépbe, hozzáadtam a többi összetevőt és mindent jól összedolgoztam. A homoktövis lé szűken 2 deci volt, a többi hozzávalóval "felverve" 650 ml készterméket kaptam. Ezt egy fedeles műanyag dobozba tettem, és a fedéllel lezárva a fagyasztóba helyeztem. Félóránként megkevergettem.
Mikor eléggé megdermedt, poharakba osztottam a krémes állagú hűs édességet. Ebből a mennyiségből 4 adag lett.
Csak legekben tudok tróla beszélni!
Kellemesen savanykás ízű
A  színe is gyönyörű narancssárga volt - a képek nem igazán adják vissza. Az íze pedig isteni!
Nagyon, de nagyon finom volt! Ez így volt tökéletes. Semmi összetevőből nem kellett volna bele se több, se kevesebb.
Bátran merem ajánlani mindenkinek, akinek van homoktövise, vagy hozzá tud jutni homoktövis készítményekhez, hogy ezt próbálja ki, mert nem fog csalódni.
Fagyott homoktövis bogyókkal díszítettem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...