Összes oldalmegjelenítés

2016. május 17., kedd

Hagyományos citromtorta

Hagyományos citromtorta
Egyik pünkösdi tortánk a család kérésére hagyományos citromtorta volt.
Már fent van a receptje a blogon, a férjem 60. születésnapjára ezzel a recepttel készítettem a négylevelű lóhere tortát, ami akkor fondant borítást kapott.
Most 3x3 tojásos piskótát sütöttem 24 centi átmérőjű kerek formában. 
A krémje 6 deci tejben felfőzött 6 evőkanál rétesliszt, amit miután kihűlt, kanalanként hozzádolgoztam 60 deka vaj, 30 deka porcukor és 2 közepes citrom levének a keverékéhez. A jól felhabosított krémmel töltöttem meg kívülről-belülről a piskótalapokat, díszítésnek pedig citromkarikákat és citromfű leveleket használtam.
Felirat hozzáadása
A család elégedett volt a finom tortával.
Anna unokánk konfirmációja volt ezen a pünkösdön, az ő tiszteletére tartott ünnepi ebédre készítettem a tortát.


4 megjegyzés:

  1. Nemcsak finom, de nagyon szép is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Habocska!sokat sütöttem-főztem az ünnepen, nem volt időm más díszítésre, de ez az egyszerű is mutatóssá tette! :)

      Törlés
    2. Így van, a kevesebb több :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...