Összes oldalmegjelenítés

2016. május 22., vasárnap

Gombás lepény melegen, hidegen

Gombás lepény
Most az esős időszakban eljárok mezei gombát szedni. Többféle módon szoktam elkészíteni, tegnap kipróbáltam Szepi Ági gombás lepényét, amely melegen, hidegen egyaránt jó. Nálunk nem érte meg a hideg állapotát, azonnal elfogyott, igaz nem túl nagy mennyiséget sütöttem.
Hozzávalók:
30 deka erdei csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 tojás
2 zsemle
másfél deci tej
őrölt bors, őrölt kömény
zöldpetrezselyem
1 kanál mangalica zsír

A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a megtisztított apróra vágott gombát, és a hagymával együtt pirítottam, míg a levét elfőtte.
A tejbe a zsemléket leáztattam, majd alaposan kicsavartam és szétmorzsoltam. Hozzáadtam a hagymás gombát, sóztam, beleadtam ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot és köményt, az apróra metélt zöldpetrezselymet, összezúzott fokhagymát, és a felvert tojásokkal meggyúrtam. Egy 18x24 centis tepsit kikentem fagyos zsírral, meghintettem útifűmaghéjjal (jó egy kanál zsemlemorzsa is), és a masszát beleegyengettem. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Ági melegen tört burgonyára feltétnek, hidegen salátákkal, vagy szendvicsnek ajánlja. Mi nem variáltunk, leves után melegében megettük. :)
Köszönöm Áginak a receptet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...