Összes oldalmegjelenítés

2016. április 23., szombat

Stahl Judit zabpelyhes keksze

zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
7,5 deka zabpehely
15 deka finomliszt
15 deka barna nádcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet só
fél kávéskanál szódabikarbóna
15 deka vaj
2 evőkanál méz
fél vaníliarúd kikapart magjai
4 evőkanál hideg tej
A száraz hozzávalókat egy mély tálban összekevertem. A vajat a mézzel kislángon összeolvasztottam, ráöntöttem a zabpelyhes lisztkeverékre, hozzáadtam a tejet, és én vaníliamagok helyett 1 kávéskanál vaníliaaromát tettem. Fakanállal jól összekevertem, és diónyi gombócokat formáltam, amiket sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben egymástól 5 centi távolságra helyeztem. Enyhén nedves kézzel kicsit meglapogattam, 3-4 centi átmérőjű, kb. fél centi magas korongokat alakítottam.Ekkora már előmelegítettem a sütőt 175 fokosra, és 12-13 perc alatt megsütöttem tepsinként. Nekem 2 tepsivel lett, darabra 34(darabszám a gombócok nagyságától függ).
Süléskor a kekszek előbb megnőnek, elterülnek, mire megsülnek ellaposodnak. A tepsiben hagytam kihűlni, mert melegen még képlékenyek.
Igen finom kekszeink lettek, megköszönöm a receptet Stahl Juditnak, érdemes ellátogatni a blogjára.
Az idősebb unokám osztálya egyhetes erdélyi kirándulásra megy, neki készítettem útravalónak.
Remélem, keletje lesz a kirándulás alatt! :)


4 megjegyzés:

  1. Ha nekem csomagoltad volna kirándulásra, tuti hamar elfogyott volna. Remekül hangzik! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy a kirándulást meg sem éri. :D Az indulás csak holnap reggel lesz, Anna unokám pedig már "kóstolgatja" a kekszeket.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...