Összes oldalmegjelenítés

2016. április 11., hétfő

Savóval dagasztott kalács

Savóval dagasztott kalács
Amikor kezdtem a kalácssütés hozzávalóit előpakolni, jutott eszembe, hogy a tejből előző este tejbegrízt főztem. Savóm viszont volt, használtam már felerészt tejjel, de csak savóval még nem dagasztottam. Zsóka receptje viszont vagy savót, vagy tejet ajánl. Úgy csináltam, hogy 1 evőkanál tejfölt elkevertem a savóban. Nagyon finom könnyű kalácstésztát kaptam, amiből sodrott kalácsot és szilvalekváros kiflit sütöttem.
Kalácstészta.
4 deci savó
1 ek tejföl
2 tojás + egynek a sárgája
4 evőkanál cukor
1 teáskanál só
12 deka olvasztott margarin
75 deka liszt (fele sima, fele rétes)
5 deka friss élesztő
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütő tartályába tettem, dagasztás-kelesztés programra kapcsoltam és a program lejárta után máris lehetett formázni.
Két gáztepsivel lett ebből a tésztamennyiségből, egyiket sodrott kalácsnak formáztam, aminek a tetejét tojással való bekenés után durva barna nádcukorral szórtam meg. Másik tepsivel szilvalekváros kifli lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...