Összes oldalmegjelenítés

2016. április 29., péntek

Banánpalacsinta

Banánpalacsinta fahéjas cukorral
Aki gyors nasira vágyik (mint például én!) az nagyon gyorsan elkészítheti a banánpalacsintát.
Magában is jó a banán, magában is jó a palacsinta, akkor mért kell vegyíteni???
Hát csak!!!!!
Hozzávalók:
1 jó érett banán, 1 tojás, 1 evőkanál rizsliszt
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba- a banánt összenyomva
Azután:
Villával alaposan keverjük össze

Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, forrósítsuk meg és evőkanállal rakjunk a tésztából halmokat.
Ha egyik fele megsült, óvatosan fordítsuk meg őket
Miután kisültek hintsük meg fahéjas vagy kakaós cukorral, esetleg lekvárral kínáljuk
Jóétvágyat!
Katalin konyhájában tetszett meg ez a recept, persze kicsit alakítottam rajta, de éppenhogycsak....
Katalin a tésztába is tett egy kevés cukrot, lisztet pedig nem. Én eléggé édesnek találtam a banánt, viszont úgy gondoltam hogy egy kevés liszt jobban összefogja a tésztát. 
Nagyon finom, könnyűek lettek a kisült palacsinták, 1 személynek elég ez a mennyiség, tehát ahány személyre készítjük, annyival szorozzuk a hozzávalókat. Ebből a mennyiségből 6 palacsinta karikám lett, most fahéjas cukorral hintettem meg, de fogyasztottuk már lekvárral is (nem először készítettem). A férjemnek is nagyon ízlett, köszönöm Katalinnak a receptet!
Én most rizsliszttel készítettem, de finomliszttel is csinálható.






4 megjegyzés:

  1. Így van, a banánpali nagyon klassz reggelire is, könnyű vacsorának is, én már nagyon régóta rajongója vagyok :) Próbáld ki gyümölccsel, vagy zabpehellyel, nálam is van recept hozzá ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet Habocska! Megnéztem nálad a zabpelyhes gyümölcsös változatot, nagyon jónak tűnik! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...