Összes oldalmegjelenítés

2016. március 26., szombat

Puncsrolád (eredeti svéd recept szerint)

Puncsrolád
Puncsrolád - avagy, mivel kínáljuk a locsolókat?
IldiKokki  oldaláról hoztam ezt a receptet, ő pedig az Ikeában kapható puncsrolád eredeti receptje szerint készítette.
Hozzávalók:(10-.15 db-hoz)
Piskótalap 2 tojásból
2 evőkanál natúr kakaópor
2 teáskanál vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
5 deka vaj vagy margarin
1-2 evőkanál rum, vagy 1 tk rumaroma
Beborítani:
15 deka zöld vagy sárga színű marcipán
Végeit mártogatni:
75 gramm étcsokoládé
Töltelék elkészítése:
Megsütöttem a piskótát, miután kihűlt összemorzsoltam és letakarva egy éjszakán át pihentettem.
Másnap a vajat a cukorral alaposan kikevertem, beleadtam a kakaóport meg a vaníliás cukrot is, majd belekevertem a piskótamorzsát, a rumot és mindent jól összedolgoztam.
Roládok formázása:
A marcipánt porcukorral meghintett szilikonlapon 1-2 mm vastagra kinyújtottam.
A töltelék masszából nedves kézzel kb. 2 centi széles, 8-10 centi hosszú rudakat formáztam. A rudakat ráhelyeztem a kinyújtott marcipánra, és feltekertem - vagyis "becsomagoltam".
Egy-egy rudat 3-4 darabra elvágtam, így tettem őket tálcára, majd néhány órára a hűtőszekrénybe dermedni.
Csokoládé bevonat:
Az étcsokoládét felolvasztottam és a hűtőből kivett marcipánnal burkolt puncsroládok mindkét végét belemártottam, majd szilikonos sütőpapíron hagytam megszilárdulni rajtuk a csokit.
Nekem ez a művelet nehezen ment, ezért néhány darab után abbahagytam, és a még nem mártott roládokat zárt fedelű műanyag dobozban a fagyasztóba tettem 20 percre. Ezután már könnyebben sikerült a "csokizás".  Jó, ha van ideje fogyasztás előtt legalább egy éjszakát állni ennek az édességnek, hogy az ízek összeérjenek.
A készítés menetéről most nem volt időm fázisfotókra, de Ildikónál részletes leírás, csodás fázisfotók vannak róla, érdemes tehát a linkjére kattintani.
Nagyon finom! Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett, de vészesen fogy! Lehet, hogy a húsvét második napját egy sem éri meg!

Megmutatom a belsejét is
Ildikónak szebben sikerültek, de az enyémek is nagyon finomak. Nagyon köszönöm Ildikónak a receptet!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!!! Békés ünnepeket Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Hű, mennyit ettem ebből svédországban. Ott "porszívó" néven fut, az alakja miatt, és ezt halál komolyan gondolják :)Kellems ünnepeket kívánok nekedés csaldodnak drága Marisz!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. igen, nem szokványos. Köszönöm Olgis! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...