Összes oldalmegjelenítés

2016. február 15., hétfő

Piskóta rizslisztből, nádcukorral,cukornélküli lekvárral

Piskóta rizslisztből, nádcukorral,cukornélküli lekvárral
Gluténmentes piskótareceptet kerestem és találtam is, ITT. De hogy még egészségesebbé tegyem, finomítatlan nádcukorral készítettem, kisülés után pedig megkentem befőzőautomatával főzött cukor és tartósítószer nélküli sárgabarack lekvárral.
Hozzávalók:
10 deka bio rizsliszt
5 deka étkezési keményítő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 tojás
15 deka finomítatlan barna nádcukor
fél biocitrom reszelt héja
1 evőkanál extraszűz olívaolaj

Megkenni: cukor és tartósítómentes baracklekvár - 1db 370 ml-es üveggel


A lisztet, keményítőt és a szódabikarbónát szárazon összekevertem.
A szétválasztott tojások fehérjéit a fokozatosan hozzáadagolt cukorral kemény habbá vertem. A tojássárgákat egyenként dolgoztam bele az elektromos habverő legkisebb fokozatán. Ezután fakanállal belekevertem az olajat, a citromhéjat és több adagban óvatosan a lisztkeveréket. 
Egy 23x23 centis szögletes tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem és ebbe öntöttem a masszát.
A 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem, majd tűpróbát végeztem, és a sütőt elzárva 5 percig még bent hagytam. A formában hűtöttem kis ideig, de a szélét körbevágva még melegen kiborítottam. Lehúztam róla a sütőpapírt és nagyméretű recés késsel 3 lapba vágtam. Egy kicsit morzsálódott, de nem túlságosan. Mindjárt megkentem az alsó és a középső lapot lekvárral. Azért így csináltam, mert langyosan még beszívja a piskóta a lekvárt. A harmadik lapot ráborítottam, és miután kihűlt, a tetejét meghintettem barna nádcukorporral.
Piskóta rizslisztből, nádcukorral,cukornélküli lekvárral
Közepes nagyságú tojásokat használtam, a lisztet pedig átszitáltam. Mindig szitálok mindenféle lisztet, ezt különösen, azért hogy lazítsam, mert a rizsliszt nehezebb, vagy talán töményebb az állaga.
Elégedett voltam ezzel a piskótával, a magassága 5 centi lett.
nagyon finom volt, aki nem tudta hogy nem finomlisztből van, nem vette észre a különbséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...