Összes oldalmegjelenítés

2016. február 8., hétfő

Nutellás muffin

Nutellás muffin
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 100 gr finomítatlan nádcukor
  • 1 joghurt
  • 1 csipet só
  • 220 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 cl napraforgóolaj
  • 10 teáskanál Nutella
  • 30 gramm szárított gojibogyó
A golyibogyókat langyos vízbe leáztattam pár percig, majd kinyomkodtam és beleforgattam lisztbe.
A tojásokat jól kikevertem a cukorral, csipet sóval, majd tovább kevertem a joghurttal és az olajjal is. Ezután beledolgoztam a lisztet, amibe előzőleg belevegyítettem a sütőport. Utoljára került bele a golyibogyó. A masszát elosztottam 12 szilikonos muffinsütőbe - 3/4 részig töltötte meg őket.
A kimért nutellát egy kis időre a mikróba tettem 600 watton, tényleg csak 10-12 másodpercre, hogy lágyítsam 
A meglágyított nutellából minden muffinformába tettem 1-1 teáskanállal a massza tetejére, majd egy mozdulattal lenyomtam a kanalat a tésztába, és egyet csavarva rajta emeltem ki.
Sütés előtt
Mire eddig elkészültem vele, már bemelegedett a sütő 180 fokra, ahová betettem és 25 perc alatt megsütöttem őket.
a receptet egy francia nyelvű  portálon találtam. Minimális változtatással készítettem el - nem barna cukorral írták, és abban nem volt gojibogyó. És bár külső kinézetre nem éppen olyan, azért nagyon elégedett vagyok a recepttel, és örülök neki. Gyorsan elkészült, nagyon finom volt!

Egyébként hasonló recepttel már sütöttem muffint , de ott belekevtem a tésztába a mogyorókrémet.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon csábító!! Ráadásul én is imádok francia honalapokról receptre vadászni. :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...