Összes oldalmegjelenítés

2016. február 17., szerda

Csokis keksz

Csokis keksz
Sniezek Anikó csokis kekszét egyik facebookos sütis csoportban láttam meg, és azonnal meg is sütöttem.


Hozzávalók: 

20 dkg finomliszt

2 dkg natúr kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor(nálam nádcukor)
1 db tojás
1 tábla étcsoki (nálam fehércsoki)
A csokit apróra vágjuk, összekeverjük a liszttel, fahéjjal, kakaóval, sütőporral. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A vajas krémhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és eldolgozzuk. A masszából golyókat formázunk és kissé ellapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a korongokat. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. A sütési idő végén még kissé lágy lesz, de hűlés közben teljesen megszilárdul. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.
Én 15 percig sütöttem. De vigyázni kell vele, mert könnyen túlsüthető!
Bár a recept nem ír pihentetést, én 10 percre hűtőbe tettem a tésztát, hogy könnyebben formázható legyen. A formázást vizes kézzel ajánlatos csinálni.

A nővéremnek vittem névnapjára. Örült neki, és nagyon finomnak találta. :)
Köszönöm Anikónak a receptet!

2 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen könnyen elkészíthető finom kekszeket. Az összegyúrás után nem kell pihenni a tésztának?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, a recept nem ír pihentetést, de én valóban betettem 10 percre a hűtőszekrénybe, utána vizes kézzel formáztam.
      Köszönöm a kérdést - valahogy ez kimaradt a beírásból, de most pótoltam.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...